Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Waarom het zo belangrijk is om de aslast van uw voertuig te berekenen

De aslast van uw vrachtwagen berekenen kan van levensbelang zijn. De wielen worden verbonden aan de hand van een as. Het is meteen ook deze as die het gewicht van de vrachtwagen en zijn lading ondersteunt. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met het maximale gewicht, kan dit desastreuze gevolgen hebben. Een as die onder hoge druk komt te staan, zal doorbuigen. De afstand tussen de onderkant van het voertuig en het wegdek wordt kleiner, waardoor er meer kans is op schade. Denk maar aan verkeersdrempels waarover de vrachtwagen kan schuren of zelfs op kan vastlopen, of obstakels op de weg die aanzienlijke schade aanbrengen aan het voertuig.

Bespaar uzelf tijd en geld

Om schade te vermijden, is het aangeraden om bij ieder geladen transport de aslast van de vrachtwagen berekenen. Een weegsysteem op maat is hiervoor de perfecte investering en is de core business van handelsbedrijf MD Techniek. Bij hen vindt u zowel weegsystemen van topmerken zoals HAENNI en M15A als gepersonaliseerde systemen. Deze laatste soort is ideaal voor bedrijven die dagelijks de aslast van hun vrachtwagens moeten berekenen. Het weegsysteem wordt zo geprogrammeerd dat het onmiddellijk het type vrachtwagen herkent en automatisch de aslast per as berekent. Zo bent u keer op keer verzekerd van een vlot verloopt en hoeft u zich geen zorgen te maken dat de wegpolitie u of uw chauffeur tegenhoudt en beboet voor een te hoge aslast. Dit maakt het een zeer interessante investering, die u zowel tijd als geld uitspaart.

Laat uw toestel regelmatig onder handen nemen door deze vakmannen

Apparatuur zoals weegystemen die de aslast berekenen, zijn onderhevig aan slijtage en gebruiksgevoeligheid. Om ervoor te zorgen dat het systeem te allen tijde up-to-date blijft, kunt u de experts van MD Techniek inschakelen voor een jaarlijkse inspectie en/of onderhoud. Ze zorgen ervoor dat het weegsysteem opnieuw perfect afgesteld staat en vervangen versleten onderdelen indien dat nodig zou blijken.

https://mdtechniek.nl/