Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Tips voor een betekenisvolle uitvaart in een kleine kring

Het coronavirus heeft op meer zaken impact dan u zou willen. Helaas ook op de uitvaart van uw geliefde. Om de uitvaart toch zo bijzonder en eervol mogelijk te houden, geven we u een aantal tips mee. Zo bent u, ondanks alle maatregelen, toch verzekerd van een betekenisvol afscheid.  

 

Streamen 

 

In deze tijden zijn we de streams voor van alles gaan gebruiken. Van lessen tot werkoverleggen en van kerkdiensten tot concerten. Misschien had u in eerste instantie niet gedacht dat het mogelijk was voor een uitvaart, maar dat is het zeker wel. Met een stream kunt u een onbeperkt aantal mensen de uitvaart laten beleven vanuit huis. Ook als uw geliefde graag een duurzame uitvaart wenst, is het streamen natuurlijk een uitkomst. Wanneer verre vrienden en kennissen de uitvaart thuis kunnen volgen, wordt het aantal afgelegde kilometers vanzelfsprekend beperkt. 

 

Condoleancekaarten 

 

Een mooie manier van uw vrienden en dierbaren om medeleven te tonen is het sturen van een condoleancekaart. Dit gebeurt dan ook regelmatig. Wanneer je deze kaarten meeneemt en rond de kist plaats tijdens de ceremonie, voelt het toch een beetje alsof iedereen erbij is. Het geeft in ieder geval een prachtig aangezicht. 

 

Videoboodschap 

 

Wanneer mensen die er niet bij kunnen of mogen zijn, graag wat zouden willen vertellen over bijvoorbeeld herinneringen met uw geliefde, laat ze dan een videoboodschap inspreken. Veel accommodaties hebben de mogelijkheid om deze op een groot scherm af te spelen. Een mooi en persoonlijk eerbetoon, waar u de aanwezigheid van de boodschapper ook echt voelt. Regelt u de uitvaart bij Amenti? Vraag dan eens naar de mogelijkheden. 

 

Een ronde door de buurt 

 

Het komt vaak voor dat de overledene een mooie band heeft opgebouwd met alle bewoners van de buurt waar diegene heeft gewoond. Wanneer dit het geval is, kunt u met de uitvaartverzorger regelen dat de rouwauto een ronde door de buurt rijdt, om de omwonenden de kans te geven een laatste groet te brengen. 

 

Foto’s 

 

Een foto zegt meer dan duizend woorden, zo luidt de welbekende uitspraak. Wanneer u zorgt dat er foto’s worden gemaakt tijdens de uitvaart, kunt u deze achteraf met kennissen en vrienden delen. Een goede fotograaf weet de emotie vast te leggen, zodat iedereen naderhand toch een beetje het gevoel heeft erbij te zijn geweest. 

 

Kunt u zelf niet bij een uitvaart zijn? 

 

Het komt natuurlijk in deze nare tijden ook voor dat u degene bent die graag bij een uitvaart had willen zijn, maar het door de maatregelen onmogelijk is. Dat is natuurlijk heel erg teleurstellend. Toch hebben de nabestaanden vaak erg veel aan uw steun, in de vorm van een lief kaartje bijvoorbeeld. Veel mensen vinden het ook een mooi gebaar om thuis een kaarsje te branden, ter nagedachtenis van de overledene. Zo heeft u toch het gevoel wat bij te kunnen dragen en krijgt de overledene toch het afscheid wat hij of zij verdient. 

Gerelateerde artikelen

Cloud opslag leidt tot prijzenoorlog

Een goede planning is essentieel binnen het bedrijf

Tips voor de waterpijp