Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Niet alleen bij scheiding

Wanneer er aan een fijne mediator in Assen wordt gedacht, wordt de link vaak gelegd naar een scheiding. Toch kan een mediator ook bij andere gevallen een goede uitkomst zijn, bijvoorbeeld als er spanningen op het werk zijn. Als twee collega’s niet goed met elkaar kunnen hoeft dat in eerste instantie niet zo’n probleem te zijn. Toch kan het zo ver lopen dat het hele bedrijf beïnvloedt wordt door de spanningen tussen die twee mensen. Iedereen krijgt er wat van mee waardoor de sfeer wordt verpest. Dit kan niet de bedoeling zijn, want dit zal ook ten koste gaan van de prestaties.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je zult je misschien afvragen hoe een mediator uit Assen ook kan helpen in het werkveld. Als de twee collega’s openstaan voor verbetering kunnen ze een afspraak maken. Het is belangrijk dat beide personen hier ook echt voor willen gaan, anders kan er beter ontslag worden genomen. De werkgever heeft natuurlijk ook het recht om iemand te ontslaan als er niks verandert, dus als jullie je baan niet willen verliezen is een mediator een goede eerste stap. Een mediator zal eerst beide kanten van het verhaal aanhoren en proberen te vinden waar het probleem precies ligt. Het is hierbij belangrijk dat jullie niet door elkaar heen praten.

Wat is het doel?

Na een paar gesprekken met de mediator uit Assen kunnen jullie hopelijk al beter met elkaar overweg. Het doel is niet dat jullie vrienden van elkaar worden, jullie hoeven elkaar ook echt niet leuk te vinden na de behandeling. Het doel is wel dat jullie normaal in één ruimte kunnen zijn zonder dat er meteen een vervelende spanning gaat heersen die invloed heeft op jullie werk en andere collega’s. Hopelijk kunnen jullie na afloop elkaar gewoon begroeten. Nogmaals, in de pauze hoeven jullie echt niet naast elkaar plaats te nemen, maar gaat het erom dat er geen ruzie meer is die de sfeer verpest.