Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Wat u moet weten over elektrische veiligheidsrisico’s

Vanwege onze hedendaagse afhankelijkheid van energie bestaan ​​er in elk huis, elke werkplek of elk bedrijf elektrische veiligheidsrisico’s. Gelukkig kunnen deze gevaren worden vermeden of beperkt door zich bewust te zijn van de gevaren en inspanningen te leveren om ze uit te roeien, idealiter met de hulp van een elektricien. Dit zijn de acht meest ernstige elektrische gevaren die zich in elk huis kunnen voordoen. Voor de veiligheid is hoogwaardige bedrading die voldoet aan de veiligheidsvoorschriften essentieel. Brand, stroompieken, boog storingen en andere gevaarlijke effecten kunnen allemaal worden veroorzaakt door slechte bedrading. Daarom wordt het altijd aanbevolen om doe-het-zelf-elektriciteitswerkzaamheden te vermijden en in plaats daarvan een professionele elektricien in te huren om uw huis te bedraden. Elektrische kabels die beschadigd, versleten, gebroken of gecorrodeerd zijn, kunnen het risico op een elektrisch ongeval vergroten. Laat uw bedrading regelmatig controleren door een ervaren elektricien om te garanderen dat deze veilig is. Upgrade en vervang indien nodig oude en kapotte bedrading. Daarbij is het altijd verstandig de hulp van professionals in te schakelen. Indien u woonachtig bent in Helmond, kunt u bij eventuele problemen altijd contact opnemen met Elektra Helmond.

Water en elektriciteit gaan niet goed samen

Waterafvoeren in badkamers, keukens en andere woonruimtes moeten ver van de watertoevoer worden geplaatst. Elektriciteit geleidt via water, daarom verkleint u het risico op een elektrische schok als u stopcontacten uit de buurt houdt. Gebruik nooit een radio, föhn, telefoon of andere gadget in bad, bij het zwembad of waar dan ook met een natte vloer. Elektrische apparatuur mag ook nooit met vochtige handen worden gehanteerd, omdat dit het risico op een elektrische schok vergroot. Desondanks gaan velen van ons voor de föhn zodra we uit de douche stappen. Apparaten moeten uit de buurt van gootstenen, badkuipen, douches en kranen worden gehouden.

Veiligheid van uw snoeren en draden

Om het risico van struikelen of een ongeval te voorkomen, moeten verlengkabels zorgvuldig op hun plaats worden vastgezet en eventueel worden afgedekt. Gebruik bij lege stopcontacten kunststof stopcontact sluitingen. Verlengkabels mogen niet worden gebruikt als permanent alternatief voor extra stopcontacten en mogen niet voor te veel apparaten tegelijk worden gebruikt. Zware draadwikkeling kan ertoe leiden dat de kabels oververhit raken, met mogelijk een elektrische brand tot gevolg. Houd kabels en draden uit de buurt van andere goederen en uit het zicht. Evenzo, om oververhitting te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat objecten zoals laptops en televisies voldoende ruimte om hen heen hebben voor lucht. Ook is het aan te raden om uw apparaten regelmatig te controleren op defecte schakelaars, stekkers en gerafelde kabels. Neem altijd contact op met een gecertificeerde elektricien in plaats van zelf te proberen elektrische gadgets te repareren.