Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Een goede planning is essentieel binnen het bedrijf

Een strakke werkplanning is natuurlijk heel belangrijk binnen elk bedrijf. Het is hiervoor belangrijk de behoeften van je bedrijf goed te kennen en je werknemers goed te kennen. Hiervoor kun je gebruik maken van tijdregistratie personeel, hiermee kun je een inzicht krijgen over welke personeelsleden hoe lang werken. Wie er bijvoorbeeld vaak wisselt van shift en wie het niet erg vindt om eens wat over te werken. Ook dingen als wie meer tijd nodig heeft dan andere kun je uit deze data halen. Dit kan jou als werkgever goed helpen een beeld te krijgen van je personeel en te weten wie je het beste wanneer en op welke afdeling kunt inzetten. Een goede werkplanning scheelt je als werkgever uiteindelijk geld, een goed geoliede machine kost minder dan een waar steeds vanalles aan moet worden veranderd en waarbinnen iedereen steeds zijn of haar plek moet vinden.  

Een strakke werkplanning tot op het uur 

Een strakke werkplanning komt neer tot op het uur. Dit kun je analyseren door urenregistratie personeel toe te passen, hiermee zie je wie hoe lang waar aan werkt. Zo zie je ook mogelijk waar de drukke periodes voor jouw bedrijf liggen, dit kan per week of zelfs per dag zijn. Zo weet je na verloop van tijd wat je ongeveer per dag kunt verwachten. Hier kun je dan op inspelen door op sommige momenten te zorgen voor meer personeel of juist voor minder. Het aanwezig hebben van onnodig veel personeel kost je als werkgever alleen maar geld en levert je bijna niets op. Aan de andere kant kan het je juist klanten kosten wanneer je te weinig personeel aanwezig hebt en klanten niet op tijd geholpen kunnen worden.  

Informatie van nu gebruiken voor de toekomst 

Een project waar een werknemer nu aan gewerkt heeft kan je helpen om in de toekomst een soortgelijk project beter aan te pakken of sneller af te werken. Als je ziet hoe lang je werknemer(s) aan dit project gewerkt hebben kun je kijken hoe dit komt en of dit in de toekomst niet sneller kan gebeuren. Je kunt zo samen met je werknemer(s) kijken naar verbeterpunten, wanneer zij sneller werken kost dit je minder geld want je hoeft natuurlijk minder uren loon te betalen. Ook kun je er zo achter komen dat wat je dacht een taak voor een persoon was er toch een is voor meerdere werknemers of juist omgekeerd. De juiste informatie kan je bedrijf in de toekomst beter laten draaien.  

 

https://www.get.nl/nl/oplossingen/tijdregistratie/