Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Banen en opleidingen

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren?

Neuro Linguïstisch Programmeren, afgekort ook wel NLP genoemd, is een methode die de kracht van het onderbewustzijn onderstreept. Dit onderbewustzijn kan een belemmerende werking op je gedrag hebben. Middels een NLP-cursus kun je die onbewuste structuren opnieuw modelleren en nieuwe, behulpzamere gedachten creëren. Neuro Linguïstisch Programmeren werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw aan de universiteit van Californië ontwikkeld en wordt ook nu nog op veel vlakken gebruikt. Bij RaVisie ben je aan het juiste adres voor trainingen en opleidingen. Je kunt er rekenen op persoonlijke begeleiding en volop gelegenheid om je technieken te ontwikkelen.

De term Neuro Linguïstisch Programmeren uitgelegd

NLP heeft als doel te begrijpen hoe iemands gedachtepatroon eruitziet en hoe dit de communicatie beïnvloedt. De methode is dan ook niet uitsluitend toepasbaar voor je eigen groei, maar ook in de omgang met anderen. Neuro verwijst naar de zintuigen via elke ervaringen binnenkomen, Linguïstisch verwijst naar het coderen van interne representaties en Programmeren naar het ontdekken en veranderen van die onbewuste patronen om zo gewenste uitkomsten te bereiken.

Wat levert NLP je op?

NLP kan dus worden samengevat als een effectieve methode om snel inzicht te krijgen in je eigen motivaties en drijfveren, maar ook in die van anderen. Deze verklaren waarom je handelt zoals je handelt. Ongewenst gedrag kun je zo makkelijker omzetten in wenselijk gedrag. Neuro Linguïstisch Programmeren biedt feitelijk handvatten om jouw leven en dat van anderen prettiger te maken.

Het volgen van internationaal erkende NLP opleidingen

Het eerder genoemde RaVisie is een professioneel organisatieadviesbureau dat complete NLP opleidingen aanbiedt. Je kunt er terecht voor de opleiding NLP Practitioner en de verdiepende NLP Master Practitioner. De methoden van het adviesbureau zijn goedgekeurd en staan onder licentie van dr. Richard Bandler, een van de grondleggers van de methodiek. De opleidingen zijn hierdoor ook internationaal erkend. De docent die de cursus verzorgt, gebruikt ook zelf NLP om jou de methodiek aan te leren.

https://ravisie.nl/