Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Groothandel

Waarom kiest u voor onthardingszout?

Water lijkt een heel onschuldig iets en dat is het in principe ook. Voor mensen is water ook zeker niet schadelijk want als dit wel het geval zou zijn, zouden we het niet drinken of ons ermee wassen. Echter kan water wel schadelijk zijn voor apparaten of machines en dit kan vervelende gevolgen hebben voor uw apparaten thuis, maar ook voor de machines die u wellicht binnen uw bedrijf gebruikt. Wanneer u merkt dat apparaten, die regelmatig water gebruiken, meer energie verbruiken of minder goed werken, doet u er goed aan om de apparaten te controleren op bijvoorbeeld kalkaanslag of dichtslibbende leidingen.

Hard water kan leiden tot problemen

Hard water is bij deze problemen vaak de boosdoener. Hard water ontstaat doordat er een hoge concentratie calcium en magnesium in het water zitten. Dit zijn mineralen die van nature in grondwater voorkomen en de hoeveelheid hiervan bepalen de hardheid van het water. De hardheid van water is niet overal hetzelfde omdat de grond ook niet overal hetzelfde is. In Nederland zijn er bedrijven die ervoor zorgen dat het water zachter gemaakt wordt, maar u kunt dan nog steeds last hebben van hard water.

Hoe lost u problemen met hard water op?

Er zijn verschillende manieren om problemen door hard water op te lossen. Zo kunt u bijvoorbeeld keukenapparatuur doorgaans schoonmaken met schoonmaakazijn of onthardingszout. Echter wordt dit lastiger bij grotere machines die u in uw bedrijf gebruikt of wanneer het harde water zorgt voor verstoppingen in de leidingen. Zeker wanneer het probleem zich herhaaldelijk voordoet, kunt u ervoor kiezen om een waterontharder en onthardingszout aan te schaffen. Dit systeem sluit u aan op de leidingen en deze filteren de slechte elementen uit het water. Het onthardingszout zorgt ervoor dat u het harsfilter hersteld wordt en kan blijven functioneren. Bij H. van Namen kunnen ze u voorzien van het juiste onthardingszout of advies hierover.

https://www.vannamen.nl/