Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Vragen en antwoorden over de gebitten

Soms kiezen volwassenen voor een gebit. Dat was vroeger een groot taboe. Tegenwoordig is dat anders. Nu zijn mooie tanden een dele van een gezond uiterlijk. Veel ouders zien vooral de mooie resultaten nadat de beugel bij hun kinderen verwijderd is. En dan willen ze zelf ook een beugel. Daarbij is de houding van de tandartsen zelf ook aanzienlijk veranderd. Een aantal jaren geleden vonden die een beugel bij volwassene maar overdreven. Nu zijn ze er juist voor.

Door de voortrazende techniek is er ook steeds meer mogelijk. Soms hebben de kaken een afwijkende positie en kunnen hier klachten over ontstaan. Niet alleen fysiek klachten zoals spierpijn, hoofdpijn moeilijk kauwen of problemen met praten, maar dan vooral ook de psychische klachten.  In dat geval is er orthodontie volwassenen.

Er zijn al vele volwassenen met een beugel. Het precieze aantal is niet bekend, maar het is in ieder gevel zeker dat dit aantal stijgt. In 2001 waren 20 procent van alle mensen met een beugel ouder dan 18 jaar. Dat aantal stijgt. Inmiddels neemt de hoeveelheid beugeldragers die ouders zijn dan 40 ook toe.

Er is in een korte tijd veel veranderd. In de jaren tachtig hadden veel van de vijftigplussers een kunstgebit. Verder ris er geen maximumleeftijd verbonden aan het dragen van de beugels. De voorwaarde is dat de botten en het tandvlees en natuurlijk het gebit van goede gezondheid moeten zijn. Anders heeft het geen zin om aan de beugel te beginnen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat ze je tand trekken. Dit heeft verschillende redenen. De voornaamste is dat bacteriën in je mond zich makkelijk kunnen verstoppen achter de beugel. Dus een goede gezondheid is nodig.

Wanneer kies je voor welke beugel? Dit hangt grotendeels af van je situatie. Iedere beugel heeft een andere functie. Aan de hand van röntgenfoto’s en gipsen gebitsmodellen kiest de orthodontist samen met jou de soort beugel.

Gerelateerde artikelen

Producten importeren vanuit China: dit bedrijf regelt het voor u

Niet alleen bij scheiding

Op zoek naar een kamer die je per uur kunt huren?