Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Te weinig echte BHV’ers in Nederland

Het maakt niet uit wat je beroep is en waar je dit uitoefent. Er kunnen overal vervelende gebeurtenissen voorkomen, ongeacht je beroep. Op dit soort momenten is het van levensbelang dat er iemand aanwezig is die weet hoe ze moeten handelen. Zeker wanneer er iemand gewond of zwak is geraakt dient er snel gehandeld te worden. Dit noemt men bedrijfshulpverlening oftewel BHV. Het is jammer want er gebeurd, ook bij Nederlandse bedrijven, te weinig aan. Je ziet vaak dat er zich een ongeval of calamiteit moet voordoen om het bedrijf te overtuigen van het belang van BHV. Zo’n goed opgeleide Bhv’er kan van enorme waarde zijn binnen een bedrijf en vooral tijdens dit soort situaties.

 

Certificaat behalen

Waarschijnlijk heb je na het lezen van deze tekst motivatie gekregen om een echte BHV’er te worden. Dat kan, maar hoe doe je dit eigenlijk? Om het zover te laten komen heb je ten eerste een basis BHV-cursus gehad. Alles wat je leert tijdens deze cursus word vaak herhaald. Dit zorgt ervoor dat je alle belangrijke informatie makkelijker onthoud. Ook na de cursus wordt het geheugen van een BHV’er van tijd tot tijd opgefrist. Je bent als BHV’er een soort vertrouwenspersoon binnen een bedrijf of onderneming. Je wordt opgeleid om je hoofd koel te houden en snel te handelen in specifieke situaties.

 

 

 

Welke locatie moet je kiezen?

Wanneer je opzoek bent naar een locatie om een BHV cursus te volgen kun je ervoor kiezen om dit te doen in Limburg. BHV cursus Maastricht is een van de populairste locatie in Limburg. Je moet wel weten dat een training op drie verschillende niveaus wordt gegeven.

Basic: Bij deze cursus wordt je geleerd hoe je simpel kunt ingrijpen bij incidenten en calamiteiten.

Basis: Bij deze cursus vorm leer je al wat meer, bijvoorbeeld hoe je diverse medische verschijnselen uit elkaar kunt houden en wat je kunt doen. Na deze cursus krijg je een EHBO-certificaat.

Expert: Dit is in principe precies hetzelfde als de basis cursus, alleen is er nu een AED-training en een reanimatie toegevoegd.

https://cdn.pixabay.com/photo/2016/04/11/15/07/semi-automatic-1322250_960_720.jpg