Plezier hebben in je werk

Het werkzame leven is voor veel mensen aan de orde van de dag. Je brengt dan ook een groot deel van je tijd door op de werkvloer, zeker wanneer je fulltime werkt. Daarom is het heel belangrijk dat je zorgt dat je het in ieder geval naar je zin hebt op je werk en zorgt dat je eruit haalt wat er voor jou in zit – en misschien nog wel meer. Het is daarom ook belangrijk om te kijken naar de middelen die je hebt en hoe je deze kunt inzetten om er zoveel mogelijk profijt van te hebben. Lees hier meer of klik hier.

Zo’n beetje elke werkgever zal de mogelijkheid tot loopbaanbegeleiding bieden. Dat is eigenlijk dan ook precies wat het woord zegt, namelijk begeleiding in je loopbaan. Deze begeleiding van je loopbaan is op je huidige werkplek en is erop gericht om jou binnen je huidige werkplek te laten ontwikkelen en eventueel ook te veranderen. Er bestaat echter ook outplacement mogelijk, maar dit wordt echter ingezet wanneer je een andere werkplek moet zoeken.

Zo wordt outplacement vaak ingezet bij een verplicht ontslag. Je werkgever ontslaat jou maar heeft natuurlijk nog wel verantwoordelijkheden tegenover jou. Vaak kan er ook gekozen worden voor een afkoopsom, maar dat is maar een eenmalig bedrag en helpt jou in die zin niet bij het vinden van een nieuwe baan, iets dat ook niet per se makkelijk is in deze tijd. Een outplacementtraject laat je betaald op zoek gaan naar een nieuwe baan. Natuurlijk zijn hier ook wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet je vaak toch binnen een bepaald aantal maanden een nieuwe baan hebben, anders stopt het traject. Alsnog is het natuurlijk wel een goede manier om in een wat relaxtere positie op zoek te kunnen naar een nieuwe positie en een leuke, nieuwe betaalde baan te krijgen met wat extra hulp.

http://carrierepoort.nl/