Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Gezondheid

Overstappen zorgverzekering 2019

Ben jij helemaal tevreden over je huidige zorgverzekering, of ben je op zoek naar iets dat beter bij je past? Sommige zorgverzekeraars bieden standaard verzekeringen die niet precies aansluiten bij wat jij nodig hebt. Bij ZorgDirect heb je dit probleem niet, omdat je bij ons een zorgverzekering op maat kunt samenstellen. Door de ruime keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen en losse tandartsverzekeringen, sluit je bij ZorgDirect een zorgverzekering af waar je echt iets aan hebt. Wij helpen je graag met overstappen van zorgverzekering in 2019 en zorgen dat je oude zorgverzekering netjes opgezegd wordt.

Natura of restitutiepolis

De basisverzekering van ZorgDirect was altijd een naturapolis, maar is vanaf 2018 een restitutiepolis. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een natura of restitutiepolis? Bij een naturapolis ontvang je alleen een volledige vergoeding als je behandeld wordt door een zorgverlener waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Met een restitutiepolis kun je ook kiezen voor een zorgaanbieder waarmee geen contract is afgesloten. Je hebt in dat geval dus volledig de vrijheid om te kiezen waar jij behandeld wilt worden. De enige voorwaarde is dat de zorgverlener aan de gestelde kwaliteitseisen moet voldoen. Maar het is natuurlijk voor jezelf ook wel prettig om te weten dat je met een goede zorgaanbieder te maken hebt.

Mijn ZorgDirect

Bij ZorgDirect maken we de dingen graag zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk. Daarom kun je via Mijn ZorgDirect online je zorgadministratie bijhouden en bijvoorbeeld declaraties indienen. Mocht je ergens hulp bij nodig hebben, dan staan wij uiteraard voor je klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken, maar ook mailen of een bericht sturen via WhatsApp. Of het nu gaat om het afsluiten van de juiste verzekering, of het vinden van een zorgverlener in de buurt, we denken graag met je mee!
 

https://www.zorgdirect.nl/