Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Gezondheid

Een verband tussen astma en verkoudheid

Wist u dat er een verband is tussen astma en verkoudheid? Wellicht heeft u wel als astmapatiënt zelf dit negatieve verband ervaren. Of misschien heeft u er onlangs iets over gehoord van iemand uit uw omgeving. Vaststaat in ieder geval dat u graag meer over dit onderwerp wilt weten. Wat is het verband tussen astma en verkoudheid precies? En zijn er wellicht oplossingen om het negatieve verband tussen astma en verkoudheid te doorbreken? Wanneer u graag meer wilt weten over het verband tussen astma en verkoudheid, kunt u online uw hart ophalen. Er is namelijk allerlei informatie te vinden over dit onderwerp.

Het negatieve effect van verkoudheid op astma

Dat er een verband is tussen astma en verkoudheid is eigenlijk heel logisch en verklaarbaar. Astma en verkoudheid hebben namelijk allebei betrekking op de ademhaling. Astma is een longaandoening welke de ademhaling via de mond bemoeilijkt en verkoudheid bemoeilijkt de ademhaling via de neus. U kunt zich voorstellen dat wanneer allebei de ademhalingsmogelijkheden verstoort worden, dit een vervelend effect heeft. Normaal gesproken gaat iemand die verkouden is via de mond ademen. Iets wat met astma lastig kan zijn en vaak tot hyperventilatie leidt. We kunnen dus wel stellen dat er tussen astma en verkoudheid een negatief verband is.

Beter ademen met behulp van een ademhalingstechniek

Wanneer iemand last heeft van astma en verkoudheid kan dit voor hevige benauwdheid zorgen. Bij een verkoudheid gaat men via de mond ademen, iets wat bij astmapatiënten tot hyperventilatie kan leiden. Het is dan ook van belang dat men een juiste ademhalingstechniek hanteert. Wanneer u kampt met astma en verkoudheid is een juiste ademhaling van groot belang. Het hanteren van een goede ademhaling voorkomt ernstige klachten ten gevolge van hyperventilatie. Onderschat het negatieve verband tussen astma en verkoudheid niet en verdiep u in een goede ademhalingstechniek. Bekijk bijvoorbeeld eens de buteyko methode, een ademhalingstechniek welke u met succes verder kan helpen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Heeft u gehoorbescherming nodig en woont u nabij Rotterdam?

Begin nu aan yoga in Haaksbergen!

Overstappen zorgverzekering 2019