Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Noppenfolie: 3 tips voor dit veelzijdige verpakkingsmateriaal

Noppenfolie wordt al meerdere jaren gebruikt als uitermate geschikt verpakkingsmiddel. Maar wist je dat het ook een uitstekende oplossing is voor isolatie? Hoewel de meeste noppenfolie gemakkelijk vast te zetten valt met plakband of Duck tape, is een korte uitleg geen overbodige luxe. Hieronder 3 tips bij het gebruik van noppenfolie.

1 – Maak het jezelf gemakkelijk met het juiste gereedschap

Niet iedereen kun je blij maken met het verwijderen van noppenfolie rondom een kwetsbaar product. Professioneels die hier dagelijks mee te maken hebben open vaak honderden pakketjes per maand. Een beginnersfout zou zijn om dit allemaal met je vingers te doen, doe dit echter niet te vaak! Een schaar of ander scherp object zorgt ervoor dat je geen pijn in je handen krijgt, en krijgen de klus ook nog eens sneller klaar. Let wel op dat je het onderliggende object niet beschadigd.

2 – Laat jou product niet heen en weer verschuiven

Uiteraard wil jij er voor zorgen dat jouw objecten 100% beschermd worden. Echter is het inwikkelen in noppenfolie niet voldoende. Je dient te zorgen dat je elke hoek van het pakket strak intapet. Veel mensen tapen enkel de uiteindes van de noppenfolie aan elkaar, echter kunnen objecten hierdoor heen en weer gaan verschuiven. Dit kan zorgen voor schade, wat natuurlijk niemand wilt. Door de noppenfolie strak om het object te wikkelen en het van verschillende hoeken vast te zetten verzeker je een veilige reis.

3 – Op verpakkingsdozen zit niet voor niets een label

Wie een object inpakt in noppenfolie doet dit zelden eenmalig. Vaak worden grote aantallen aan producten ingepakt, wat een vervelend probleem veroorzaakt. Veel mensen gaan ervan uit dat door de contouren te zien valt welk product er verpakt is, niks is echter minder waar. Net als verpakkingsdozen zijn objecten die goed omwikkeld zijn door noppenfolie nauwelijks herkenbaar. Voorkom dus dat jouw object verwisselt wordt met een ander en label hem duidelijk aan de buitenkant.

https://luchtkussengigant.nl/noppenfolie/