Gratis Artikel Plaatsen
Auto

Lease auto voor de boodschappen

We kennen allemaal de zogenaamde ‘boodschappenauto’ wel. Een huishouden heeft een grotere auto voor het hele gezin of om met een nette auto naar het werk te gaan, en daarnaast is er nog de kleinere auto die eigenlijk alleen wordt gebruikt voor de korte ritjes, zoals bijvoorbeeld voor het doen van de boodschappen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lease auto die je als zogenaamde boodschappenauto gebruikt. Je hoeft geen minimum aantal kilometers te rijden met een lease auto. Wel moet je een maximaal aantal kilometers per jaar opgeven voor de belasting.

Een kleine lease auto

Voorheen was de zogenaamde boodschappenauto een auto die wat ouder was en kwalitatief niet meer zo heel goed. Dit is immers voldoende voor de boodschappen. Echter, vaak waren het ook deze auto’s waaraan de meeste reparaties moesten worden uitgevoerd en juist dit voert de kosten hoog op. Door een lease auto in te zetten als tweede auto van een huishouden kan je voorkomen dat je veel geld kwijt bent aan reparatiekosten. Je rijdt in een nieuwe auto die waarschijnlijk geen reparatie nodig heeft. Wanneer een reparatie wel nodig is, dan betaalt de leasemaatschappij hier de kosten van. Dit geldt ook voor het voeren van onderhoud aan de lease auto.

Diverse leuke modellen lease auto’s

Er zijn verschillende kleine modellen lease auto’s te leasen die een leuke uitstraling hebben en ook zeker niet duur zijn om te leasen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Toyota Aygo, aan de Hyundai i10 of bijvoorbeeld de Peugeot 107. Natuurlijk zijn er nog meer kleine modellen die leuk zijn als tweede auto en die het leasen ook goed betaalbaar houden. De vorm die je aangaat voor het leasen van een auto voor privégebruik is private lease. Uiteraard kun je hiervoor bij verschillende grote en kleine leasemaatschappijen terecht.

http://www.leaseautocentrale.nl/