Gratis Artikel Plaatsen
Woning en Tuin

Kweektent Kopen

Gemakkelijk verse en biologische groente verbouwen in je eigen kweektent!

[Intro]
In het kader van duurzaam leven, gaan steeds meer mensen over op het kweken van eigen groente en fruit. Op deze manier heb je altijd biologische groente en fruit binnen handbereik die je kunt omtoveren in een prachtige maaltijd voor jezelf. Ook is het erg leuk als hobby en je tijd leuk op en rustige en  manier de  mee door te brengen. Maar hoe gaat het dan als je geen tuin hebt of als je huis maar een beperkt aantal vierkante meters telt? Hiervoor heeft men gelukkig de kweektent uitgevonden!

Wat is een kweektent?
Zoals de naam al zegt is een kweektent een vierkante tent met een stevige geraamte dat bekleedt is met een speciale reflectiefolie waarin groente en fruit geteeld kan worden. Een kweektent kan verschillende maten aannemen. Vanwege deze flexibiliteit, is het gemakkelijk om er eentje uit te kiezen die perfect binnen de grootte van je tuin of huis past.

Tips voor het inrichten van een kweektent
Het optimaliseren van het kweekklimaat in de tent is van essentieel belang om de perfecte leefruimte voor groente- en fruitplanten te creëren. Daarom is het nodig dat de volgende dingen worden geregeld: temperatuur, vochtigheid, lucht toe- en afvoer, verlichting, en plantenvoeding. De ideale omstandigheden kan verschillen per gewassoort en daarom is het  goed om eerst in te lezen over het gewas dat je wilt kweken. De standaard kweektent die je koopt bij een tuincentrum is vaak al voorzien van openingen voor lucht toe- en afvoer en een rits om de ruimte te openen en te sluiten. Wat dan meestal apart bijgekocht moet worden zijn onder andere de groei lamp, koolstoffilter, thermometer, en ventilator.

Complete kweektenten
Wat veel gemak biedt is de vooraf samengestelde kweektenten: de complete kweektenten. Zij worden aangeleverd met alle essentiële benodigdheden voor het inrichten van de ideale afgedekte kweektuintje. Op deze manier kan je direct beginnen met planten.  Met een kweektent is het verbouwen van eigen verse en biologische gewassen in je huis of achtertuin nooit zo gemakkelijk en leuk geweest!

 

http://www.kweekhuis.nl/products/kweektenten