Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Kinderen moeten naar buiten!

Het aantal buiten spelende jongeren neemt steeds meer af. Dit komt door de digitalisering. Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een telefoon of Ipad. Hierdoor blijven kinderen veel liever thuis en spelen zij veel liever thuis spelletjes op hun telefoon. Verder is het aantal gamende kinderen ook toegenomen.

Vroeger werd er veel meer buiten gespeeld. Dan gingen de ouders geen games kopen voor hun kinderen maar gingen zij een schommel kopen of een zandbak kopen. Dan konden de kinderen uren buitenspelen totdat zij werden geroepen door hun ouders omdat zij moeten eten. Hierdoor neemt het contact tussen kinderen face to face af. Dan spreken zij niet af om ergens buiten te gaan spelen maar om online af te spreken via een game. Dit komt ook omdat de kinderen veel meer keuze hebben met afspreken. Vroeger was dit natuurlijk makkelijk, de kinderen gingen gewoon naar buiten en gingen spelen met buurjongens of met vriendjes van school. Nu alles zo digitaal is wordt er eerder contact opgenomen via de app dan face to face. Hierdoor komen de sociale vaardigheden onder de kinderen veel minder aan bod en zullen zij hier misschien in de toekomst meer last van hebben, als er situaties ontstaan zonder dat de mobiele telefoon gebruikt kan worden.

Oorzaken dat kinderen minder buiten spelen is omdat kinderen vinden dat de schoolpleinen te saai zijn. Door gamen of televisie kijken komt er meer actie dan buitenspelen. Daarom moeten er meer buiten speelgoed komen zodat de kinderen het minder saai gaan vinden. Er moet meer actie komen en niet alleen kinderen maar ook ouders moeten het leuker maken. De ouders moeten ook zeggen dat zij even naar buiten moeten. Anders gebeurd het zelf niet en blijven zij alleen maar binnen zitten. Zorg er dus voor dat kinderen niet teveel hun mobiel gebruiken en minder gaan gamen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/