Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Mode en Kleding

Hoe vind ik de juiste sport bh

Hoe vind ik de juiste sport bh

Voor veel vrouwen is het vinden van leuke kleding vaak een enorme opgave. Ze dralen soms uren door de stad om vervolgens bij de eerste bezochte winkel toch dat ene shirtje te kopen. Dit geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor lingerie. Het is daarom dus belangrijk, dat vooral wanneer je kleding niet alleen een optisch, maar ook praktisch dienen te zijn. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld  het uitzoeken van een sport bh. Een goede sport bh is namelijk ontzettend belangrijk, maar waar je bij een normale bh exact weet wat je nodig hebt, kan het voor een sport bh een stukje lastiger zijn. Daarom hebben we een aantal tips voor je, die het vinden van een geschikte sport bh een stukje gemakkelijker maken.

Zorg voor een goede pasvorm

Net als bij het dragen van een normale bh, is het ook fijn dat je een sport bh draagt die prettig en comfortabel zit. Vooral gezien het feit je er toch de nodige bewegingen in uitvoert, is het prettig dat deze bh ook fijn zit. De meeste vrouwen kiezen ervoor een beugelloze bh te dragen. Heb je een wat grotere cupmaat, dan is wel het advies te kiezen voor wat extra ondersteuning. Zo is het verstandig te kijken naar bijvoorbeeld een bh met beugel. Net als een elomi bh met beugel, zal ook een sport bh met beugel ervoor zorgen dat de cup mooi gevormd blijft en ook voldoende ondersteuning biedt.

Welke maat heb je nodig?

Een sport bh moet een stukje strakker zitten dan een normale bh. Het is daarom handig een bh maten uitleg te hebben alvorens je op pad gaat. Bij een sport bh is het zo dat je voor de cupmaat een maatje groter kiest en de omvangsmaat juist een maatje kleiner. Dat betekent, dat wanneer jij normaal cupmaat 75B hebt, je nu kiest voor 70C. De reden is, dat je borsten door een kleinere omvangsmaat tegen elkaar worden aangedrukt en dus een stukje meer ruimte nodig hebben. Door een grotere cupmaat zullen je borsten dus goed de ruimte vullen en ook tegen stevig worden ondersteunt. Zorg er dus voor, dat wanneer je niet goed weet of je sport bh wel goed zit, je beter naar een sportzaak kunt gaan voor advies. Sport je in een sportschool, dan kun je natuurlijk ook altijd één van de begeleiders raadplegen of ze even met je mee willen kijken of de bh die je draagt wel goed zit.