Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Mode en Kleding

Handgemaakte lederwaren die de normen en waarden van veganisten tegemoetkomen

Leer is niet uit het modebeeld weg te denken. Of het nu gaat om tassen, schoenen, jacks of zelfs meubilair, binnen elke productcategorie is het materiaal ruim vertegenwoordigd. Vandaag de dag rijzen er echter steeds meer vragen omtrent het gebruik ervan, voornamelijk onder personen die graag bewuste keuzes voor milieu en dier willen maken. Dankzij de mogelijkheid om producten van biologisch oftewel plantaardig gelooid leer te gebruiken, kan ook deze groep profiteren van de voordelen van dit materiaal, zonder gewetenswroeging te voelen. Handgemaakte lederwaren die u bij Liam’s Lederwaren aanschaft zijn niet alleen plantaardig bewerkt, maar worden grotendeels vervaardigd van afgedankte bijproducten van de mode- en voedingsindustrie.

Plantaardig gelooid leer of vegan leer?

Behalve de plantaardig bewerkte handgemaakte lederwaren bestaat er ook het zogeheten ‘nepleer’, oftewel vegan leer dan van PU of PVC wordt gemaakt. Alhoewel hierbij van dierenleed geheel geen sprake is, heeft nepleer een groot nadeel: deze materialen worden van aardolie vervaardigd. Dit is niet afbreekbaar en dus zeer slecht voor het milieu. Biologische handgemaakte lederwaren leveren dat probleem niet op. Dit maakt plantaardig gelooid leer uiteindelijk dus een beter alternatief voor chemisch gelooid leer. Dieren worden niet voor hun huid gedood, maar het leer is zoals genoemd een bijproduct. Bovendien is het door Liam’s Lederwaren gebruikte leer afkomstig van Europese boerderijen die voldoen aan de EU-wetgeving omtrent dierenwelzijn.

De meest uiteenlopende leren artikelen

De hierboven genoemde specialist op het gebied van handgemaakte lederwaren heeft enkele tientallen jaren ervaring. Alle werkzaamheden die noodzakelijk zijn om een product te vervaardigen, worden in eigen beheer uitgevoerd: van patroonsnijden tot stikken en zelfs het verpakken. De producten worden online in de eigen webshop verkocht, maar zijn ook bij diverse winkels in Nederland, België, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. In de webshop vindt u het gehele overzicht: kantoorartikelen, tassen en aktetassen, gitaar-, bas-, ukelele- en banjobanden, maar ook cadeau-items zoals toilettassen, portemonnees, onderzetters, boekenleggers, kussens en meer.