Gratis Artikel Plaatsen
Bedrijven

Een borstvergroting laten doen

Een borstvergroting wordt vaak bij vrouwen uitgevoerd die onzeker zijn over het formaat van hun borsten. Echter is borstvergroten natuurlijk ook goed mogelijk bij eventuele fysieke afwijkingen of na periode van ziekte, zoals borstkanker waarbij soms de borsten van een vrouw moeten worden afgezet.

Er bestaat in Nederland een leeftijdsgrens voor het uitvoeren van een borstvergroting. Deze grens is vastgesteld op 18 jaar, omdat de borsten dan zijn uitgegroeid. Eventueel kan op jongere leeftijd een borstvergroting worden uitgevoerd, maar dan moet er sprake zijn van een lichamelijke (aangeboren) afwijking of bijvoorbeeld een ongeluk. Ook moet er onder de 18 jaar toestemming worden gegeven door de ouders of voogden van de vrouw.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de borsten te vergroten. De meest gebruikte methode is die met siliconen. Hier wordt vaak voor gekozen omdat de siliconenimplantaten natuurlijk aanvoelen en het meeste lijken op het natuurlijke weefsel van de borstel. Een nieuwere mogelijkheid is het plaatsen van implantaten met een vulling van fysiologisch zout. Een groot voordeel van deze methode is dat wanneer er lekkage optreedt, dit niet schadelijk is voor het lichaam. Het lichaam zal het zout vanzelf weer opnemen, waar een lekkage van siliconengel veel meer problemen op zal leveren. Een implantaat gevuld met fysiologisch zout voelt echter wel minder natuurlijk aan dan een implantaat met siliconen.

De ingreep zelf zal onder narcose worden uitgevoerd en duurt ongeveer een tot twee uur. De nazorg is ook erg belangrijk na het uitvoeren van een borstvergroting. Vaak mag je een aantal uren na de ingreep wel alweer naar huis, maar zorg er dan wel voor dat je iemand hebt die jou met de auto naar huis kan brengen. Hou er rekening mee dat je de eerste 24-48 uur niet mag douchen. Water en zeep zijn niet goed voor de wonden die je hebt na de ingreep.

http://www.faceland.nl