Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Bedrijven

Een aankoopmakelaar inschakelen

Een aankoopmakelaar kan u helpen bij het vinden van een geschikte woning en onderhandelen over de koopprijs. Is het handig om tegenwoordig een aankoopmakelaar in te schakelen?

Wat doet de aankoopmakelaar?

De omvang van de verantwoordelijkheid van de makelaar van de koper is nog niet officieel vastgesteld. Hierover moet u zelf een goede afspraak maken. U kunt de hulp van aankoop makelaardij Maastricht grofweg verdelen in een aantal elementen die hieronder worden besproken.

Het vinden van een woning

Aankoopmakelaars zeggen dat ze soms voor u een geschikte woning vinden. Bijvoorbeeld een huis (meestal Funda) dat niet officieel “in de handel gebracht” is. Soms gaat de aankoopmakelaar verder en benadert hij zelfs de huiseigenaar die het huis niet eens verkoopt.

Daarnaast kan de aankoopmakelaar nadenken over het type woning dat hij wil kopen en waar deze tegen een betaalbare prijs kan worden gekocht. In de buitenwijken denk je bijvoorbeeld niet aan jezelf.

onderhandeling

Dit is meestal de belangrijkste taak die wordt opgedragen bij een aankoopmakelaar. Doordat ze veel ervaring hebben met het kopen en verkopen van woningen, weten ze hier wel raad mee. De meerwaarde van de makelaar hangt uiteindelijk af van de koopsom. Na aftrek van de bemiddelingskosten moet de prijs lager zijn dan u zich kunt veroorloven. Anders kunt u het maar beter zelf doen.

Doordat huizen nu tegen vraagprijzen of zelfs hogere prijzen worden verkocht, zitten huizenkopers in een moeilijke periode. Op sommige plaatsen is de vastgoedmarkt echter te krap om zonder makelaar in te kunnen grijpen.

https://www.amh-makelaars.nl/