Gratis Artikel Plaatsen
Bedrijven

De kunst van glas in lood

Glas in lood is een goede manier om te tonen wat er allemaal mogelijk is met glas. Deze vorm van glasbewerking bestaat al eeuwen en is daarom extra bijzonder. Glas in lood wordt gekenmerkt door de mooie vaak felle kleuren glas die in een bepaalde vorm worden gemaakt, zo s het mogelijk net als in een kerk om een verhaal te vertellen in het glas. Een nadeel van dit prachtige oude glas is dat deze redelijk dun is, voor glas betekend dit dat het snel kan breken en dat het niet heel isolerend werkt. Om die reden is het vaak wat koeler in oude kerken, omdat deze gewoon niet goed zijn geïsoleerd.

Het komt weleens voor dat dit glas door natuur schade kapot gaat, dan dient deze gerepareerd te worden, er zijn gelukkig nog partijen die dit oude ambacht laten leven. Glas repareren doen zij dan ook vaker. Men is wel bezig met het verbeteren van de techniek, dit zorgt voor steviger glas met hetzelfde effect. Ook kan men andere kleuren maken. Dit zorgt ervoor dat moderne kunstwerken gemaakt kunnen worden met oude technieken. Dit geeft een mooi beeld over hoe kunst kan beïnvloed worden door oude technieken.

Maar glasschade is nooit leuk, daarom is het erg fijn als dit dan ook direct wordt opgelost, er zijn een aantal partijen constant bezig met het maken van glas en het herstellen van enige schade. Vaak heeft een stad zijn eigen glaszetter, toch zijn er veel opkomende bedrijven op het gebied van glas. Dit komt doordat men altijd glas gebruikt in huizen en een ongelukje zit in een klein hoekje. Ook worden veel oude ruiten vervangen door dubbele ruiten, dit is voor een persoon veel handiger omdat zij dan in een warmer huis wonen, zo blijven de stookkosten lager en zal dit uiteindelijk een voordeel opleveren.

https://www.glasned24.nl