De juiste voorbereidingen

Als je erop uit gaat met het gezin, wil je je er natuurlijk wel van verzekeren dat je goed voorbereid op pad gaat. De aanschaf van een auto verbanddoos om altijd in de auto te hebben is dan wellicht wel een erg goede investering. In een goede verbandkoffer behoren een aantal zaken altijd aanwezig te zijn.

Vanzelfsprekend moet je er natuurlijk altijd voor zorgen dat er genoeg pleisters in een verbandkoffer zitten, het liefst in verschillende formaten en soorten zodat je op elke situatie goed voorbereid kunt zijn.

Zoals het woord al zegt, wil je natuurlijk ook altijd voldoende verband aanwezig hebben in je verbandkoffer. Omdat verband ook geknipt moet kunnen worden, is het ook belangrijk om een goede verbandschaar in je verbandkoffer te hebben. Hiermee kan het verband worden geknipt, maar kun je ook andere dingen knippen en dat kan natuurlijk ook altijd weer van pas komen.

Alvorens je met dat verband aan de slag kunt, is het natuurlijk ook belangrijk om de wond eerst goed te ontsmetten. Jodium of wondenalcohol is altijd een goede om in de verbandkoffer te hebben en de nodige eerste hulp te kunnen verlenen wanneer iemand zich bezeerd heeft. Hoewel het verlenen van eerste hulp natuurlijk altijd goed is, is het ook belangrijk om te onderkennen wanneer je niets meer kunt doen. In zo’n geval is het belangrijk dat je dan de juiste hulp inschakelt. Afhankelijk van de ernst van de situatie kan dan de eigen huisarts worden gebeld of een ambulance.

Ondanks dat is het natuurlijk wel fijn als je eerst zelf al iets kan doen en dus in elk geval al wat eerste hulp kunt verlenen. Het is daarbij dus ook aan te raden om een EHBO cursus te doen om beter te weten waar je mee bezig bent. Better safe than sorry.

https://www.schoens-safety.nl