De aanschaf van een drone

 

Drones zijn het tegenwoordig helemaal. Tegenwoordig is een drone kopen ook mogelijk voor particulieren en zijn ze dan ook populairder dan ooit. Je kunt namelijk ook heel veel met een drone en dat maakt het natuurlijk uitermate leuk speelgoed.

 

Nog even voordat je naar de winkel rent om een drone kopen te gaan, is het goed om te weten dat er ook regels verbonden zijn aan het gebruik van een drone.

 

Drones werden aanvankelijk ingezet door het Amerikaanse leger en de naam drone betekent dan ook letterlijk mannetjesbij (een dar), omdat zij ook hun omgeving afspeuren door in de lucht te hangen en te vliegen. Een drone heeft geen piloot en wordt dan ook niet vanuit het apparaat zelf bestuurd. Dit gebeurt altijd vanaf de grond. Dat kan door middel van het gebruiken van een afstandsbediening, maar in het leger werden drones vaker gewoon geprogrammeerd van te voren om een bepaalde route af te leggen. Voor consumenten is het natuurlijk ook leuker om zelf te kunnen besturen. Veel drones kunnen bijvoorbeeld ook worden bestuurd met de eigen smartphone, wat het gebruik van een drone natuurlijk leuk en laagdrempelig maakt. Veel mensen zien drones als leuk speelgoed en dat is natuurlijk ook zeker zo, maar er zijn wel regels waar je je aan dient te houden wanneer je gebruikt wilt maken van een drone.

 

Zo mag je niet hoger dan 150 meter vliegen. Dat heeft een aantal redenen, maar de voornaamste reden is natuurlijk dat je ander, bemand luchtverkeer niet mag hinderen. Ook mag je niet in de buurt van militaire bases en wegen komen, of dit nu snelwegen, waterwegen of spoorwegen zijn. Het is dus belangrijk dat je tijdens het gebruiken van de drone je best doet om anderen niet te hinderen. Deze en andere regels zijn er sinds juli 2015.

http://www.dronekopen.nl/