Bedrijfsauto leasen voor starters

Voor veel starters in de wereld van ondernemen is een bedrijfsauto leasen de meest veilige optie. Als startend ondernemer ga je er natuurlijk wel vanuit dat je succesvol wordt, maar je hebt hier geen zekerheid over. Wanneer je gebruik moet maken van een bedrijfsauto, of meerdere bedrijfsauto’s, dan gaat het om een flinke investering als je kiest voor aanschaf. Je verliest veel op de bedrijfsauto(‘s) als je het niet redt als zelfstandig ondernemer en je jouw onderneming weer moet staken. Bij verkoop van de bedrijfsauto(‘s) ben je er namelijk al een aardig bedrag op verloren. 

Een bedrijfsauto leasen is prettiger

Om grote risico’s te voorkomen kiezen steeds meer startend ondernemers ervoor om de bedrijfsauto te leasen. Je gaat hierbij wel een financiële verplichting voor een bepaalde periode aan, maar je hebt geen last van afschrijvingskosten en hoge aanschafkosten. Het bedrag dat je normaal gesproken zou moeten inzetten voor het aankopen van een bedrijfsauto kun je investeren in zaken om je onderneming succesvoller te maken, waardoor je de mogelijkheid hebt om de kans van slagen te verhogen. Uiteraard kan je jezelf verder indekken door in eerste instantie te kiezen voor short lease.

Een bedrijfsauto leasen met short lease

Wanneer je echt zo min mogelijk risico’s wilt nemen als startend ondernemer, dan kan je het best eerst eens kiezen voor short lease als je een bedrijfsauto wilt leasen. Bij deze leasevorm kan je leasen voor relatief korte periode, tot maximaal een jaar. Hierdoor zit je ook niet vast aan een langlopend contract wanneer het zakelijk mis zou lopen. Wanneer na een short lease periode blijkt dat je onderneming de succesvolle kant op gaat, dan kan je natuurlijk altijd overstappen op financial lease of operational lease voor langere tijd. Met deze leasevormen met je maandelijks voordeliger uit als het gaat om de leasetermijnbedragen.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/