Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Woningen

Wat is het beste type tapijt voor trappen?

Trappen krijgen het meeste voetverkeer van elk gebied in uw huis. Vaak raken ze versleten door alle luidruchtige voeten die op en neer gaan – om nog maar te zwijgen van het feit dat ze soms glad kunnen zijn en ongelukken kunnen veroorzaken. Vloerbedekking op je trap kan al deze problemen oplossen en er geweldig uitzien. Maar de verkeerde tapijtkeuze kan uw trap juist gevoeliger maken voor uitglijden. Dus hoe kies je het beste tapijt voor trappen? Hier zijn een paar belangrijke overwegingen:

Stabiliteit

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u een optie kiest die slipvrij is. Je wilt niet dat het tapijt een ongewenste hobbelige glijbaan wordt zodra je sokken aantrekt. Om ervoor te zorgen dat uw tapijt stabiel onder de voeten ligt, zoekt u naar tapijten met een dikte van 0,75 “of minder. Een ander belangrijk onderdeel van stabiliteit is het kiezen van dunne, stevige tapijtkussens om onder het tapijt te gaan. We krijgen de aantrekkingskracht van dikke, zachte tapijtkussens -en ze zijn geweldig in andere delen van je huis, maar op je trappen heb je de stabiele basis nodig die een dunne vloerbedekking biedt. Dat is in vergelijking met laminaat weer net wat anders, zo heb je met andere zaken rekening te houden als je kiest voor woonkamer laminaat vloer.

Duurzaamheid

Het tweede waar u rekening mee moet houden, is de duurzaamheid. U moet er zeker van zijn dat uw tapijtkeuze bestand is tegen de klappen die het krijgt. Er wordt altijd een beetje slijtage verwacht, maar als u kiest voor een tapijt met het juiste materiaal kan helpen de schade te beperken. Zoek naar tapijten gemaakt van continu filament. Dit betekent dat het hele tapijt is gemaakt van één lang stuk vezel, dus het werpt minder af dan de alternatieve stapelgarens. Dit afstoten kan een probleem zijn voor mensen met allergieën of astma, dus kies voor een tapijt met doorlopend filament als u zich daar zorgen over maakt.

Moet tegen vlekken kunnen

Je zou kunnen beweren dat je huis een ‘schoenenloos huishouden’ is, maar als je te laat bent en de trap op rent om je portemonnee te pakken, is die regel niet echt van toepassing. Kies daarom voor een vlekbestendig tapijt. Dit betekent dat naast het tapijtmateriaal ook zorgvuldig moet worden nagedacht over de kleur van het tapijt. Wat kleur betreft, raden we aan om donkere neutrale kleuren, gemêleerde tinten en tapijten met patronen te kiezen om die onvermijdelijke vuilvlekken te verbergen. Kies bij het kiezen van het tapijtmateriaal voor wol of synthetische vezels zoals nylon, polyester en Triexta. Deze synthetische vezels zijn vlekbestendig en water-, schimmel- en meeldauwbestendig. Triexta, een modern vervaardigd materiaal, heeft deze voordelen naast dat het minder duur is dan nylon en zachter aanvoelt dan nylon en polyester. Dus of je peuter nu zijn sap morst terwijl hij de trap opgaat of je hond besluit zijn territorium af te bakenen, je bent gedekt – of je trap tenminste.

Van muur tot muur of decoratieve loper?

Afhankelijk van de staat van je trap, wil je misschien kiezen voor meer of minder tapijtbedekking. Als uw trap niet in goede staat is, bedekt een goed kamerbreed tapijt de trap mooi. Maar als je mooie hardhouten trappen hebt die je gewoon wilt opknappen, overweeg dan een traploper.

Stijl

Een van de nieuwste tapijttrends voor trappen zijn strepen, vooral als je een gebogen trap. Strepen benadrukken de vorm van gebogen trappen en verlevendigen rechte trappen. Een andere optie om je trap te laten opvallen is het kiezen van een heldere, warme kleur. Onthoud dat je trap een van de eerste dingen is die gasten zien als je ze in je huis verwelkomt.

 

https://vloerenbaas.nl