Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Zakelijk

Vastgoedbeheer uit handen geven

Met één pand is het soms al veel werk om je huurders tevreden te houden en je pand goed te onderhouden. Laat staan als je meerdere panden in je bezit hebt. Een vastgoedbeheerder is daar de oplossing voor. Zo heb jij geen omkijken naar de verhuur van jouw objecten. Benieuwd waarom een vastgoedbeheerder een goed idee is en welke soorten vastgoedbeheer er zijn? Je leest het in dit blog! 

 

Waarom een vastgoedbeheerder? 

Verhuren van vastgoed doe je niet zomaar; er komt namelijk veel bij kijken. Vastgoedbeheer, ook wel property management genoemd, kun je zien als een all-in service die jouw taken overneemt als verhuurder van een pand. Dit zorgt ervoor dat jij tijd hebt voor je fulltime baan of andere hobby’s en heb je nauwelijks tot geen omkijken naar het verhuur van jouw pand. Tevens zijn je huurders altijd tevreden, omdat een vastgoedbeheerder een goede service aanbiedt.  

 

Soorten vastgoedbeheer 

Vastgoedbeheer is er vaak in drie vormen: commercieel, technisch en financieel beheer. Commercieel beheer is de service omtrent het verhuren. Met commercieel beheer voorkom je leegstand, word je geadviseerd van de huurprijs, wordt het snel verhuurd en worden de kandidaten goed gescreend. Met technisch vastgoedbeheerwordt het onderhoud van het pand geregeld. Maar ook worden werkzaamheden gecoördineerd en wordt er adequaat gereageerd wanneer er een (technische) klacht is. Met een vastgoedbeheerder kan een huurder hier veel kostbare tijd op besparen. Tot slot het financieel beheer wat met name zorgt voor financiële zekerheid. De vastgoedbeheerder zorgt ervoor dat de huur op tijd wordt betaald, zullen de huuradministratie in orde maken en maken en voeren wijzigingen door in huurovereenkomsten. Ook worden verhuurders geadviseerd over markconforme huurprijzen. Zo vraag jij altijd het juiste bedrag aan je huurders.  

 

Wat kost vastgoedbeheer? 

Per bedrijf zijn de kosten zeer verschillend. Dit is met name afhankelijk van de verschillende soorten diensten die een vastgoedbeheerder aanbiedt. Bedenk daarom goed wat jouw wensen en tarieven zijn en of die aansluiten bij de vastgoedbeheerder die jij voor ogen hebt. Vaak is een vastgoedbeheerder ook verbonden aan een makelaar en wellicht heeft jouw makelaar de tips voor een juiste vastgoedbeheerder.  

 

https://365beheer.nl/vastgoedbeheer/