Gratis Artikel Plaatsen
Woningen

Optimale Ventilatie met WTW-Units

WTW zorgt voor warmte tijdens de koude wintermaanden

De winter blijft nog even op zich wachten, maar ook deze zal binnenkort zijn hoofd om de hoek steken, met alle gevolgen van dien. De kou komt er weer aan en daarmee de hogere gas rekeningen. Of toch niet? Want er valt wat aan deze hogere rekeningen te doen. Dan heb ik het niet over overstappen naar een andere energieleverancier of het beter isoleren van je woning, nee ik heb het over ventilatie. 

Verwarmen door middel van ventilatie

Waarschijnlijk zit jij nu te denken: Ventilatie? Dat zorgt toch niet voor verwarming, maar juist voor verkoeling? Dan denken veel mensen. Ventilatie zorgt echter voor een beter leefklimaat en comfort. Dit kan in de zomer door middel van ventilatie en in de winter door middel van verwarming. Eén van de manieren om een ruimte te ventileren is door middel van WTW units. Een WTW unit zorgt ervoor dat warme lucht en koude lucht wordt opgeslagen die anders de ruimte zou verlaten en vervolgens als frisse, schone lucht wordt teruggeblazen in de ruimte. Dit door middel van een WTW filter. 

Waarom goed ventileren

Goed ventileren zorgt voor een aanzienlijk gezonder leefklimaat, doordat schimmels en bacterieën minder kans krijgen zich te ontwikkelen. Het doel van goede ventilatie is dus ten alle tijden om een comfortabeler en gezonder binnenklimaat te realiseren. 

Hoe bestel ik goede ventilatie?

Goede ventilatie of ook wel geschikte ventilatie hangt af van een heleboel factoren. Zo dient de ventilatie aan te sluiten op het type ruimte. In de badkamer dien je gebruik te maken van andere ventilatie dan in de woonkamer. Dit komt doordat de badkamer in de basis al veel natter is en hierdoor schimmel en bacterieën vrij spel hebben. 

Daarnaast is een belangrijke afweging de grootte van de ruimte. Wanneer een ruimte groter is dient er een ventilatiesysteem geplaatst te worden met meer vermogen dan wanneer de ruimte kleiner is. Ook dien je rekening te houden met het gebruik van de ruimte. 

Een ruimte waarbij veel mensen constant naar binnen en naar buiten lopen vraagt om een ruimte waarbij de ventilatie op een simpele manier gereguleerd kan worden door middel van schakelmateriaal. Een ruimte waar een constant aantal personen aan het werk zijn dient minder goed regelbaar te zijn.

Calamiteiten en dan?

Tegenwoordig dient een ventlatiesysteem te voldoen aan allerlei certificaten en veiligheidseisen. Een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat rook en vuur zich niet verder kan verspreiden in een ruimte. Hiervoor worden er in een ventilatiesysteem altijd brandkleppen of vlinderkleppen geplaatst. Een brandklep of vlinderklep sluit zichzelf wanneer er sprake is van een brand of zeer veel rook. Dit gebeurt door middel van een sensor en smeltijzer. Wanneer de sensor temperaturen boven de 75 graden detecteerd zal deze zichzelf automatisch sluiten. Wanneer er vervolgens echt sprake is van vuur zullen de kieren en randen zichzelf dichtsmelten waardoor de rook zich niet verder kan verspreiden en het vuur gevangen blijft in één ruimte. Hierdoor is ventilatie geen veiligheidsrisico meer, maar een veiligheidsgarantie. 

Kies voor een specialist

Wanneer je kiest voor ventilatie in je huis, schakel dan altijd de expertise in van een specialist. Hij of zij kan je precies vertellen wat voor ventilatie je nodig hebt en waarom je deze ventilatie nodig hebt. Zo ben je verzekerd van optimaal ventilatie comfort. 

http://webshop.velu.nl/wtw-units