Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Woning en Tuin

Kunstplanten kopen

U wilt uw huis of kantoor aankleden met planten, maar u twijfelt tussen echte planten of kunstplanten kopen. Kunstplanten zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden en u heeft volop keus in soort en kwaliteit.

 

Kunstplanten voor kantoor

Voor kantoorruimtes zijn kunstplanten heel geschikt. Het kleedt de ruimte mooi aan en het vergt nauwelijks onderhoud. Niemand hoeft de planten water te geven, bladeren vallen niet uit en de plant behoudt z’n kleur. Voor een openbaar zwembad is het bijvoorbeeld ook vaak lastig om planten te vinden die goed gedijen in de vochtige, warme omgeving vol chloorlucht. Kunstplanten kunnen hier prima tegen. U hoeft zich niet te beperken tot kunstplanten in een pot. U kunt ook grote plantenbakken vullen met verschillende kunstplanten door elkaar, aangevuld met sierstenen of houtsnippers. Er zijn heel veel creatieve mogelijkheden met nep planten.

 

Kunstplanten kopen voor thuis

Heeft u geen groene vingers of reist u veel voor uw werk? U kunt natuurlijk kiezen voor een vetplant, die weinig onderhoud vraagt. Kunstplanten zijn ook een goede optie, omdat ze nauwelijks onderhoud vergen. Ook hoeft u de buren niet meer te vragen om op de planten te passen. Uw huisdier zal ook niet zo gauw aan een kunstplant zitten, terwijl katten graag de stengels van echte planten opeten. Hier hoeft u zich met een kunstplant geen zorgen over te maken.

 

Onderhoud van kunstplanten

Kunstplanten vergen weinig onderhoud, maar het is wel belangrijk om ze te impregneren. Dit werkt brandvertragend en zorgt ervoor dat een brand zich minder snel uitbreidt. Het is belangrijk om kunstplanten regelmatig schoon te maken met een doekje dat stof aantrekt. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen voor nepplanten. Verder moet u enigszins oppassen met zonlicht. Door teveel zon kunnen kunstplanten wel verkleuren.

Het slechte imago van kunstplanten is niet terecht. Kunstplanten kopen is echt een goede optie. Overweeg bij de keuze voor planten, dus ook kunstplanten.

 

Gerelateerde artikelen

Een dakpanplaat voor ieder gebouw

Verhuisdekens en pakdekens voor veiligheid van meubels bij elke verhuizing.

Waar vinden we goedkope tegels?