Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Onderwijs

Een exclusieve online taaltraining voor uw personeel

We werken vaker thuis. Vergaderen doen we op afstand. Documenten wisselen we uit in de cloud. In dit rijtje recente maatschappelijke ontwikkelingen past ook: het volgen van een opleiding via internet. En mocht het gaan om een taalcursus, dan is er eigenlijk maar één adres: taalinstituut The Square Mile.

Dit taleninstituut bestaat inmiddels 18 jaar. Er is veel expertise en ervaring in het geven van online taaltrainingen. De opleiders komen uit het bedrijfsleven en zijn veel meer dan taaldocenten. Het zijn trainingsmanagers die cursussen op maat ontwerpen en begeleiden. Afhankelijk van uw specifieke behoeften kan op verschillende platforms gewerkt worden. Een veel gebruikte is Zoom. Dit Amerikaanse programma is in 2011 ontwikkeld voor chatsessies, mobiele samenwerking, online vergaderingen en videoconferenties. De bedrijfsversie is stabiel en eenvoudig in gebruik. Moeiteloos worden beeld, geluid en chat gecombineerd. Het virtuele klaslokaal beschikt over interactieve whiteboards en aparte kamers zodat in kleine groepjes of individueel gewerkt kan worden. De trainer en de deelnemers zitten in hun eigen vertrouwde omgeving, maar er is volop ruimte voor interactiviteit.

The Square Mile werkt samen met overheidsinstanties, non-profit organisaties en het bedrijfsleven. Iedere afzonderlijke taaltraining is toegespitst op de behoeften in de sector en op de alledaagse werkpraktijk. U kunt zich voorstellen dat voor vertegenwoordigers die de grens over gaan richting Duitsland met name de spreekvaardigheid en luistervaardigheid van belang zijn. Voor een monteur die gaat werken met in China ontwikkelde machines, is het belangrijk een basic technische woordenschat te ontwikkelen. Naast Duits en Chinees, zijn er onder meer taaltrainingen Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Grieks, Pools en Russisch. Heeft u zelf buitenlandse mensen in dienst en wilt u hen een opleiding Nederlands aanbieden? De cursussen van The Square Mile zorgen ervoor dat deze medewerkers correct leren formuleren, de juiste toon weten te vinden én aansluiting krijgen bij de rest van het personeel.

Het hoofdkantoor van The Square Mile staat in Leiden. Trainingen vinden plaatst door heel Nederland, indien mogelijk incompany. Wilt u info over een cursus Frans, Italiaans of andere taal? Wij helpen u graag.