Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Particuliere dienstverlening

Vogeldraad voor vogelafschrikking

Vogels zijn hinderlijk als ze op richels en oppervlakken vliegen. Ze landen, krijsen luid en laten overal uitwerpselen achter. De uitwerpselen beschadigen eigendommen met het urinezuur dat erin zit en de vogels zijn een lelijk gezicht als ze in grote groepen samenkomen.

Vogelgaas is een manier om te voorkomen dat deze middelgrote vogels op uw eigendom landen en neerstrijken.

Vogeldraad wordt op een oppervlak geplaatst, zoals een richel, een dak of een gevelbord. RVS draad wordt tussen twee RVS palen gemonteerd. De draad wordt op zijn plaats gehouden door een veer, die ervoor zorgt dat hij stuitert wanneer een vogel erop landt. De vogels vinden dit onstabiel en moeten een andere plek zoeken om neer te strijken, wellicht kun je dit proberen.

Vogelgaas werkt het beste voor middelgrote vogels zoals duiven en meeuwen. Kleinere vogels zoals mussen kunnen onder de draad landen en toch op het oppervlak neerstrijken, of grotere vogels zoals kalkoengieren kunnen op de draad landen en door hun gewicht naar de grond zinken. Hierdoor heeft vogelgaas de neiging om 75-100% effectief te zijn bij het voorkomen van vogels.

Een van de voordelen van vogelgaas is de relatieve onzichtbaarheid. Het is voor het ongetrainde oog niet zo gemakkelijk om vogeldraad te zien als om vogelstekels te zien, het andere meest populaire afschrikmiddel voor richelvogels. Dit maakt het een goede optie voor historische locaties en monumenten, waar vogelafschrikkingsmethoden zo onopvallend mogelijk willen zijn.

  • Vogeldraad wordt beschouwd als een oplossing voor het aanpassen van een richel voor vogels, hoewel het ook kan worden gebruikt op vlakke oppervlakken zoals het platte oppervlak van een dak. Er zijn drie andere vergelijkbare technieken voor het wijzigen van richels: vogelspikes, elektrische schoksporen en AviAngle.

  • Vogelspikes zijn een van de meest voorkomende technieken voor het wijzigen van richels. Net als vogelgaas voorkomen ze ook dat vogels op richels gaan zitten. Spikes zijn er in plastic en stalen varianten. Ze gaan gemiddeld 10-15 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen, in tegenstelling tot vogeldraad, die ongeveer 8-10 jaar meegaat.

Het nadeel van het gebruik van vogelstekkers in tegenstelling tot vogeldraad is de esthetische kosten van vogelaren. Sommige mensen houden er niet van om stekels op oppervlakken te zien, ook al doen ze de vogels geen pijn. Vogelspikes zijn ook duurder dan vogeldraad.

  1. Elektrische schoksporen zijn een ander type randaanpassingsapparaat dat ervoor zorgt dat vogels niet neerstrijken. Schoksporen geven vogels een kleine elektrische schok als ze op een oppervlak proberen te landen. Vogels leren de kleine schok te associëren met het oppervlak en zullen een andere plek moeten zoeken om te landen.

  2. Vogeldraad en elektrische schoksporen kunnen enigszins door elkaar worden gebruikt. Geen van beide is bijzonder zichtbaar. Noch de vogels schaden. Beide gaan ongeveer 8-10 jaar mee. Stroomrails voor elektrische schokken zijn doorgaans duurder dan vogeldraad.

Wat te doen als het mij zelf niet lukt?

Als je te maken hebt met een middelgroot vogelprobleem en slecht zicht een belangrijke factor is voor u is vogeldraad wellicht de juiste oplossing voor uw probleem. Het is mogelijk om zelf vogeldraad te installeren of u kunt een vogelbestrijdingsbedrijf inhuren om het voor u te doen.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/duivennest-verwijderen/