Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Particuliere dienstverlening

Hypotheekadvies in de buurt van Utrecht: welke extra kosten horen er bij het kopen van een huis?

In de huidige huizenmarkt is het niet eenvoudig om een woning in Utrecht of omgeving te vinden. Huizen zijn vaak maar korte tijd op de markt en er wordt ruimschoots overboden. Om een huis te kunnen betalen, moet vrijwel iedereen een hypotheek afsluiten. Om de beste deal te vinden, kunt u hypotheekadvies inwinnen bij Oscar Prent Assurantiën B.V. in Bilthoven, nabij Utrecht. Deze ervaren hypotheekadviseur voorziet u van alle nodige informatie en zoekt uit welke hypotheek het beste bij uw situatie past. Daarnaast kan de expert ook alle overige kosten voor u op een rijtje zetten, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat zijn de extra kosten die u moet betalen?

De kosten koper zijn de extra kosten waar u als koper mee te maken krijgt bij het kopen van een woning en deze kosten komen bovenop het aankoopbedrag. Hieronder valt de overdrachtsbelasting, die twee procent van de aankoopsom is. Jongeren onder 35 kunnen hier onder bepaalde omstandigheden een vrijstelling voor krijgen, waardoor een hoop kosten bespaard kunnen worden. Ook de notariskosten zijn altijd voor de koper. Als koper kiest u zelf de notaris uit en zo heeft u deze kosten enigszins in de hand. Bij hypotheekadvies in regio Utrecht krijgt u hier meer informatie over en helpt de adviseur u bij het papierwerk.

Ontdek de aanvullende kosten

Naast de kosten koper kunt u nog met andere aanvullende kosten te maken krijgen. Hierbij kunt u denken aan de kosten voor de taxatie, voor de makelaar en voor de bouwkundige keuring. De kosten voor uw hypotheekadviseur vallen ook onder de overige kosten. Hypotheekadvies nabij Utrecht kost u geld, maar daar profiteert u later van met een voordelige hypotheek. Wanneer u de Nationale Hypotheek Garantie aanvraagt, heeft u hier extra kosten van, net als een bankgarantie. In deze verklaring staat de bank meestal garant voor één procent van het bedrag wanneer de koper de gemaakte afspraken niet nakomt. Deskundig hypotheekadvies nabij Utrecht helpt u snel verder.

https://opabv.nl/