Veiligheid staat op nummer één op een bouwplaats. Een bouwplaats is een gevaarlijk, onbekend terrein voor onbevoegden waar makkelijk ongelukken kunnen gebeuren. Om ongelukken met onbevoegden te voorkomen, worden er bouwhekken om bouwplaatsen gezet. Naast dat het veiligheid biedt, voorkom je er ook diefstal mee. Het materiaal en gereedschap is vaak erg prijzig en ligt na werktijd onbewaakt op de werkvloer. Hoewel diefstal niet al te vaak voorkomt op een bouwplaats, is het belangrijk om het terrein goed af te sluiten. Het is ook overigens wettelijk verplicht om bouwterreinen af te schermen met bouwhekken. In deze blog zullen we een aantal vragen beantwoorden over bouwhekken.
Wat is de prijs van een bouwhek? Afhankelijk van de soort en gekozen kwaliteit, kan de prijs variëren van ongeveer 20 tot 60 euro per hek bij Bouwhekken Nederland. Vaak hebben winkels die bouwhekken verkopen stapelkorting. Hoe meer bouwhekken je aanschaft, hoe lager de prijs zal liggen. Je kunt voor een bouwterrein beter te veel dan te weinig bouwhekken hebben, om deze zo goed mogelijk te beveiligen.
Wat zijn de afmetingen van een bouwhek? Het standaardmodel voor een bouwhek heeft een afmeting van 200 cm hoog bij 350 cm breed. Er zijn echter ook bouwhekken verkrijgbaar met andere afmetingen. Een laag bouwhek is even breed, maar heeft een hoogte van 120 cm. Er bestaan ook smalle bouwhekken, deze zijn 200 cm hoog en 220 cm breed.
Kan ik een bouwhek zelf verplaatsen? Bouwhekken zijn over het algemeen niet heel zwaar. Een bouwhek weegt ongeveer tussen de 14 en 28 kg, afhankelijk van de kwaliteit natuurlijk. Een bouwhek kun je dus makkelijk zelf verplaatsen.
Hoelang gaan bouwhekken mee? Gemiddeld is de levensduur van een bouwhek ongeveer drie jaar. Dit zal natuurlijk afhankelijk zijn van hoe je ermee omgaat. Als je er zuinig mee om gaat en de kwaliteit van de bouwhekken is erg goed, kunnen de bouwhekken langer meegaan. Berg ze bijvoorbeeld op een droge plek op wanneer ze niet in gebruik zijn.
Zijn bouwhekken alleen voldoende? Helaas niet. Om bouwhekken veilig en stabiel te plaatsen, is een kunststof voet of een betonnen voet nodig om de bouwhekken in te plaatsen. Vervolgens worden de bouwhekken met een koppelstuk aan elkaar gekoppeld. Om extra ondersteuning aan de bouwhekken te geven, kun je ook schoren plaatsen.
|
https://www.bouwhekkennederland.nl/ |