Gratis Artikel Plaatsen
Winkelen

Verschillende opties buitenverlichting

Wanneer u een gebied buitenshuis decoratief of juist functioneel wilt verlichten zijn er verschillende opties buitenverlichting. Verlichting voor buiten is vooral handig wanneer je deze gewoon installeert en daarna er niet meer naar om hoeft te kijken.

Solar verlichting

Er zijn tegenwoordig veel verschillende opties solar verlichting. Deze soort verlichting werkt als volgt. De buitenverlichting batterij wordt opgeladen door speciale zonnecellen die zonlicht opvangen en dit omzetten naar energie. Hierdoor is er geen snoer of externe batterij nodig. Vaak zitten er ook nog op dit soort types verlichting voor buiten een zogenaamde schemeringssensor. Zodra het donker wordt zal de lamp vanzelf aanspringen. Hartstikke gebruiksvriendelijk dus!  Zijn er dan helemaal geen nadelen? Helaas toch wel. Veel modellen hebt toch een beste wel lange oplaadtijd (wel eens 8 uur). Ook is er het probleem dat wanneer er te weinig zonlicht is de batterij niet helemaal volledig opgeladen kan worden.

Batterij verlichting

Een andere optie voor wanneer je verlichting buiten zoekt is batterij verlichting. Waarschijnlijk denk je als eerst aan een zaklamp zodra je het woord batterijverlichting hoort. Dit is tegenwoordig zeker niet meer. Er is een heel groot assortiment aan verschillende soorten lampen voor buiten die batterijen gebruiken. Deze zijn er in vele soorten, maten en prijs. Wat een mooie optie voor buitenverlichting is een lamp die aan een parasol vast gemaakt kan worden. Je zit dan buiten verlicht en altijd droog! Andere decoratieve verlichting zijn drijvende lampen voor in de vijver. Dit allemaal lekker zonder het gedoe met draden en verlengsnoeren! Nadelen zijn wel dat het gebruik van batterijen milieubelastend zijn en je hebt soms veel batterijen nodig.

Buitenverlichting kopen

Zoals je hebt gelezen bestaan er veel verschillende soorten buitenverlichting. Online verlichting kopen is makkelijk. Een goede shop hiervoor is batterijlicht.nl. Hier vind je verschillende modellen verlichting voor buiten dat op batterij of op solar wordt aangedreven.