Gratis Artikel Plaatsen
Zakelijke dienstverlening

Telefoon

Telefoon is een samenstelling van het griekse ver (tele) en geluid (foon). Op deze manier kunnen mensen die zich op afstand van elkaar bevinden alsnog een gesprek aangaan. Een vereiste is wel dat beide gesprekspartners in het bezit zijn van een telefoontoestel en verbinding. Het hoofdconcept van de telefoon is al meer dan 150 jaar oud. Het idee is dat geluid door middel van een microfoon wordt omgezet in een signaal, deze wordt vervolgens naar een centrale gebracht waar deze weer wordt doorverbonden met de ontvanger. Elke aansluiting heeft een uniek nummer zodat de centrale precies weet wie er met wie verbonden moet worden.

In 1915 waren er al ruim 75000 abonnees op het telefoonnet aangesloten. Tot de jaren 50 werden telefooncentrales met de hand bediend. Dat wil zeggen dat zenders letterlijk met ontvangers in verbinding moesten worden gebracht door het verbinden van kabels. Dit werd in de loop van de tijd geautomatiseerd waardoor efficiëntie toenam en kosten afnamen. De kabels hadden een beperkte capaciteit en konden alleen gebruikt worden voor het doorgeven van spraak.

De eerste mobiele telefoons doken in de jaren 80 op, dit was een netwerk wat parallel aan het huidige fysieke netwerk opbloeide en bereikbaarheid vergrootte. De vaste telefoon verliest steeds meer terrein omdat de mobiele telefoon op veel fronten superieur is geworden aan een vaste verbinding. Het laatste voordeel voor de vaste verbinding: de lage prijs wordt ook bij mobiele abonnementen vaak aangeboden tegenwoordig. Deze bieden ook steeds vaker de mogelijkheid om onbeperkt te bellen voor een redelijk bedrag.

Tegenwoordig zijn er allerlei vormen van telefoonservice. Kan je bijvoorbeeld even niet opnemen omdat je te druk aan het werk bent maar je kan het telefoontje ook niet laten schieten dan is een antwoordservice misschien wat voor jou. De beller wordt dan namelijk doorverbonden met een professionele medewerker die de beller precies kan helpen. Dit neemt jou een hoop tijd uit handen die weer nuttig besteed kunnen worden aan bijvoorbeeld het versterken van de positie van jouw bedrijf binnen de markt.

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/