Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Inzicht in de business performance

Business performance zijn een maatstaf voor hoe goed een bedrijf het doet wat betreft het halen van doelstellingen, het bereiken van doelen en het genereren van winst. Het is belangrijk voor bedrijven van elke omvang om hun prestaties te begrijpen en te meten, omdat dit het succes en de levensduur van het bedrijf bepaalt. Het verbeteren van de business performance is essentieel voor bedrijven om concurrerend te blijven, omdat het gaat om veranderingen in de manier waarop het bedrijf werkt en de processen die het gebruikt om de efficiëntie te verhogen en de winst te maximaliseren. Door te begrijpen wat business performance zijn en hoe ze kunnen worden gemeten en verbeterd, kunnen bedrijven hun succes op lange termijn verzekeren.

Wat is bedrijfsprestatie?

Bedrijfsprestatie is de meting van het succes van een bedrijf bij het bereiken van zijn doelstellingen. Succesvolle bedrijven bereiken hun doelen door een combinatie van inkomstengroei en kostenvermindering. Dit gezegd zijnde, zijn er vier belangrijke gebieden van bedrijfsprestatie die kunnen worden gemeten om het succes van een bedrijf te meten: Inkomsten, Winst, Klanttevredenheid en Personeelsbehoud. Elk van deze gebieden kan, indien goed beheerd en onderhouden, een positief effect hebben op de andere gebieden van business performance. Een stijging van de inkomsten kan bijvoorbeeld resulteren in de behoefte aan extra werknemers. Dit zal resulteren in een stijging van de bedrijfskosten. De inkomsten en de winst van een bedrijf moeten voldoende stijgen om de stijging van de kosten te dekken om de prestaties op peil te houden.

Tools om business performance te meten

Er zijn een aantal instrumenten die bedrijven kunnen gebruiken om hun business performance te meten. De meest gebruikelijke instrumenten zijn de winst- en verliesrekening en de balans. Andere maatstaven, zoals de CAGR en APGR, worden door bedrijven ook gebruikt om hun inkomsten over een bepaalde periode te beoordelen en hun groei te berekenen. Met deze statistieken kunnen ondernemingen hun inkomsten berekenen en hun groeipercentage over een bepaalde periode bepalen. Hierdoor kunnen bedrijven hun business performance beter begrijpen.

Voorbeelden van succesvolle verbetering van business performance

Er zijn talloze voorbeelden van bedrijven die hun business performance hebben verbeterd. Zo heeft Amazon zijn winstgevendheid kunnen verhogen door innovatieve nieuwe producten te introduceren en zijn toeleveringsketen te stroomlijnen. Evenzo kon Uber zijn winstgevendheid verbeteren door dynamische prijzen in te voeren, waardoor het bedrijf klanten kon laten betalen op basis van de vraag. Merk op dat het belangrijk is om je business performance regelmatig bij te houden en te controleren. Tuuring kan je verder informeren over business performance en hoe je het kan toepassen.

 https://tuuring.com/