Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Hobby en vrije tijd

Jetski kopen

U overweegt het om een jetski te kopen. Kiest u voor een tweedehands jetski, dan is het belangrijk zorgvuldig te kijken naar de jetski. Onderstaand geven we 6 tips waar op gelet moet worden bij het kopen van een jetski. Zodra u in het bezit bent van een jetski, kunt u de jetski beveiligen met een jetski GPS tracker. Deze GPS tracker zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de recente locatie van de jetski. Mocht de jetski gestolen worden, weet u dus waar de dief heen gaat. Ook handig om te gebruiken als GPS tracker in een boot.

 

Registratie en papieren

Het spreekt voor zich dat de nummers op de jetski overeenkomen met de nummers die op de registratiepapieren staan. Controleer dus altijd het chassisnummer en het registratienummer. Op het registratiebewijs staat vaak waar het chassisnummer op de jetski te vinden is.

 

Onderhoud

Het onderhoud van een jetski is belangrijk. Vraag daarom altijd naar facturen, zodat u weet of de eigenaar altijd zuinig is omgegaan met de jetski. Een 2 takt dient bijvoorbeeld om de zoveel tijd gereviseerd te worden. Bij een 4 takt model is dit minder het geval.

 

Slijtage

Zadels en vloermatten slijten vaak als eerste. Hieraan kun je al zien of de jetski goed is onderhouden of dat er sprake is van achterstallig onderhoud. Controleer ook zeker de onderkant van de jetski. Hier zit een gelcoat waar krassen op kunnen zitten. Diepe krassen in de lengte kunnen gerepareerd worden, maar van krassen in de breedte gaat de gehele gelcoat los zitten en dat kost veel geld om te laten repareren.

 

Werking algemeen

Test in ieder geval alle klepjes, kapjes en dat alle knopjes werken. Denk bijvoorbeeld aan de trim functie en menu knoppen. De meters en display kunnen nog weleens kapot gaan en dat brengt voor onnodige kosten met zich mee.

 

Motorruimte

De motor zit vaak onder het zadel. Maak het zadel los en controleer de motorruimte op lekkage en olieresten. De motorruimte mag best wat vochtig zijn en er mag een klein laagje water in liggen. Via de achterkant loopt het water er weer uit als de jetski aan het varen is.

 

Werking motor

Controleer bij de motor als eerste of de motor koud is. Het is belangrijk om te weten of de motor start als die koud is. Is de motor in het begin direct warm, is er waarschijnlijk iets mis mee. De motor moet aan gaan zonder moeite na het aanraken van de startknop.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/jetski/