Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Auto's en Motoren

Een gereviseerde Kever motor te koop aanbieden voor een scherpe prijs én statiegeld bieden motor

Paruzzi is dé internetwinkel voor klassieke Volkswagen onderdelen. In het assortiment zitten kleine producten als een schakelaar, afdichtingsring en accu montagevoet. Grote onderdelen verkoopt Paruzzi ook. Denk aan: een Kever onderstel, Spijlbus bumpers, een Kübel uitlaat enzovoort. Het Paruzzi-team bouwt zelf revisiemotoren en geeft er 2 jaar garantie op. Bij inlevering van je oude VW motor – die uit elkaar wordt gehaald voor hergebruik – krijg je een korting die kan oplopen tot € 370,00. Er geldt een aantal voorwaarden aan inruilmotoren:

– de motor moet vrij ronddraaien; – het carter moet schoon en intact zijn;

– enige corrosie mag, maar moet behandelbaar zijn;

– de motor moet compleet en te reviseren zijn;

– het moet gaan om eenzelfde type motor als de revisiemotor die aangeschaft wordt.

Zelf Kever restauratie werkzaamheden uitvoeren, is dat jouw grote hobby? Je zult blij zijn met Paruzzi.com. Op deze site vind je zeer gedetailleerde informatie die tijdens het sleutelen van pas komt. Zo is het belangrijk te weten wat voor motor er in je wagen zit. Een groot deel van de VW Classic motoren zijn inwisselbaar. Het is dan ook een misverstand dat een 1200 Kever altijd een 1200 cc motor heeft. De allereerste modellen, tot en met 31-07-1965, hebben alleen cijfers; motoren van na die datum beginnen met twee letters. De letters geven de inhoud en het type weer, de cijfers het bouwjaar. Je vindt het nummer op de motor. Als je het vervolgens in de motor herkenning tool intypt, zie je om wat voor soort motor het gaat:

–        Type 1;

–        Type 3;

–        Type 4;

–        CT / CZ;

–        WBX;

–        Diesel.

CT / CZ staat voor luchtgekoelde motor zowel 25 als 30 pk gemonteerd tot en met 7/1965 (herkenbaar aan de dynamosteun die aan het carter vastzit). WBX is de afkorting van watergekoelde boxermotor.

https://www.paruzzi.com/nl/