Gratis Artikel Plaatsen
Eten en drinken

Bier is er voor ieders plezier

Bier, het is een van de meest gedronken alcoholische drank. Vaak wordt het gedronken op een feest, evenement, partij of huwelijk. In de meeste gevallen wordt het bier uit een fust getapt. Dat kan een Grolsch zijn, een Heineken, Hertog Jan of bijvoorbeeld Jupiler. Ook bepaalde witbieren en speciaalbieren komen uit fusten. Denk hierbij aan Hoegaarden en Guinness. Een fust heeft een veel grotere inhoud dan een fles of blik. Het is dan ook om te bestellen als u een bruiloft, feest of evenement organiseert. Bij fusten kun je vaak kiezen uit 20, 30 en 50 liter bierfusten.

Welke fust kies ik?

Het is lastig in te schatten om hoeveel dranken er ingekocht moeten worden. Bij een feest waar 20 personen op af komen hoef je bijvoorbeeld niet evenveel bier als voor een feest met 100 personen in te slaan. Op dat soort moment verlangt u naar advies. Een groothandel heeft vaak deskundige kennis en kan goed inschatten hoeveel bier er moet worden ingekocht. Door samen in conclaaf te gaan wordt er een zo goed mogelijk catering verzorgd.

Besparen met tap bier

Bier uit fusten is niet alleen efficiënter (u hoeft namelijk minder handelingen te verrichten om meerdere mensen van een drankje te voorzien), maar u kunt er tevens geld mee besparen. Op basis van een 200 liter fust kunt u wel tot €16.600 per jaar besparen. Natuurlijk zijn deze literaantallen alleen mogelijk voor kantines of evenementen, maar ook op kleinere schaal is het zeker mogelijk om geld met bierfusten te besparen.

https://drankengilde.nl/