Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Dienstverlening

Zo creëert u een bijzondere en onvergetelijke uitvaart

 

Wanneer u een dierbare verliest, is het belangrijk dat er van de uitvaart een prachtige en onvergetelijke dag wordt gemaakt. Een dag waarop emoties kunnen worden gedeeld en herinneringen kunnen worden uitgewisseld. Het is tenslotte een laatste afscheid. Er zijn een aantal zaken die u kunt overwegen om de uitvaart nóg specialer te maken.  

 

U kunt de uitvaart indelen zoals u zelf wil of zoals u dat heeft afgesproken met uw geliefde. Er zijn tenslotte weinig regels. Wanneer u wenst dat de uitvaart op een traditionele wijze verloopt, dan kan dat geregeld worden. Maar, als u een eigen invulling op bepaalde rituelen heeft, dan zullen de meeste uitvaartorganisaties er alles aan doen om uw wens of de wens van de overledene zo goed mogelijk in te vullen. Op deze manier nemen u en uw dierbaren op de beste manier afscheid. 

 

Persoonlijke kist 

 

Met een kist zijn er enorm veel mogelijkheden. Zo kunt u in veel gevallen het soort hout, de kleur en de uitstraling bepalen. Maar, ook bedrukking, bekleding of het verwerken van persoonlijke foto’s behoren tot de opties. 

 

Bijzonder vervoer 

 

Heeft u al nagedacht over het vervoer naar de begraafplaats? Er zijn tal van opties die afwijken van de traditionele rouwauto met volgauto’s. Zo kunt u kiezen voor een paard en wagen, een vrachtwagen of zelfs een Harley motorfiets. Maar ook een uitvaartbus is een prachtige optie. In deze bus kunt u met de vrienden, familie en andere dierbaren nog een laatste rit maken langs alle plekken die de overledene dierbaar waren. De kist staat in dit voertuig centraal, zoals het hoort op deze waardevolle, emotionele dag. Kijk eens online naar alle opties wat betreft het vervoer. 

 

Speciale locatie 

 

Ook voor de locatie kunt u afwijken van de traditionele plekken, als u dat wenst. Houd de ceremonie bijvoorbeeld in het favoriete restaurant van de overledene, of kies voor een plek in de natuur. Qua locatie zijn er zo enorm veel mogelijkheden die besproken kunnen worden. Een bijzondere locatie kan de dag nog specialer maken dan hij al was. Wanneer de ceremonie in Gouda is kunt u bijvoorbeeld eens kijken naar de mogelijkheden in de buurt van het crematorium in Gouda. Deze stad kent tal van mooie plekken die geschikt zijn voor de mooiste uitvaarten.  

 

Catering 

 

Wanneer uw dierbare een lievelingsgerecht of een lievelingsdrankje had, kan het een fraai en symbolisch waardevol gebaar zijn om dit te serveren tijdens de ceremonie. Proost bijvoorbeeld nog een keer met de favoriete wijn of geniet nog één keer samen van het favoriete hapje.  

 

Muziek

 

Muziek kan voor veel mensen een emotionele waarde hebben. Hoe mooi is het dan om tijdens de ceremonie de favoriete nummers af te spelen of liedjes te kiezen die uw dierbare zo goed omschrijft. Met de juiste muziek kan de dag een prachtig gouden randje krijgen. 

 

Gerelateerde artikelen

In deze webshop vind je verschillende iPhone 12 Pro hoesjes van goede kwaliteit

Laat uw bedrijf of school beter presteren met ICT-advies op maat

Salland tandverzekering