Gratis Artikel Plaatsen
Huishoudelijk

Schilderen bij hitte

Het is mooi weer, je hebt vakantie en je huis kan wel een likje verf gebruiken. Het ideale moment dus om je verfkwasten er bij te pakken.

Er is alleen één maar.. De kwaliteit van het schilderwerk ik sterk afhankelijk van de temperatuur. De ideale verftemperatuur ligt tussen de 15 en 20 graden. Wanneer het kouder is droogt de verf niet goed. Er ontstaan ook problemen wanneer het te warm is. De kans is dan groot dat er blaasjes ontstaan in de verf. Deze blaasjes worden veroorzaakt door lucht dat in het hout zit. Als deze lucht niet kan ontsnappen en vervolgens warm wordt dan ontstaan er luchtbelletjes.

De belletjes vormen zich vaak bij grofporig hout. Dit heeft niet met de kwaliteit van de verf te maken, maar de aanwezigheid van lucht in het hout. De belletjes komen voornamelijk voor bij verf dat traag droogt. De zon geeft een snelle oppervlaktedroging  waardoor de lucht geen kans heeft om te ontsnappen.

Als je toch wilt verven wanneer het warm is, zorg dan dat het schilderwerk niet in de volle zon staat. Gebruik dan eventueel de zonwering of een parasol.

De beste tijd om je huis te schilderen is overdag, niet te vroeg, maar ook niet te laat, bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden. Het is prima als de zon schijnt, maar wanneer de zon fel is kun je beter een ander moment kiezen.Wanneer je blaasjes in je schilderwerk hebt schuur het object dan opnieuw zodra het goed is gedroogd en schilder het opnieuw.

Mocht je toch je vrije dagen liever niet vullen met schilderwerk dan staat Schildersbedrijf Groningen voor je klaar. 

http://schildersbedrijf-timmer.nl