Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Electronica en Computers

Met beveiligingscamera’s leg je misdaden vast!

Cynici beweren vaak dat beveiligingscamera’s prima zijn om misdaden vast te leggen, maar dat ze weinig doen om ze te voorkomen. Zelfs als dit waar zou zijn, is het opnemen van een misdrijf toch niet zo’n slechte zaak? De politie heeft een veel betere kans om inbrekers op te sporen en te veroordelen als ze beelden van het incident hebben. Dit is vooral nuttig als de camera’s duidelijke politiefoto’s van de misdadiger(s) opnemen. De meeste mensen geven er echter de voorkeur aan dat hun investering in beveiliging criminaliteit voorkomt in plaats van registreert. Dus hoe effectief zijn beveiligingscamera’s als afschrikmiddel voor inbrekers?

securitythuis

 

Wat zegt het onderzoek?

Er is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Een onderzoek met de titel “Understanding Decisions to Burglarize from the Offender’s Perspective” (Inzicht in beslissingen tot inbraak vanuit het perspectief van de dader) is de moeite van het vermelden waard. Het hoofddoel was te kijken in de hoofden van serie-inbrekers – mannen en vrouwen – om te bepalen hoe zij hun beslissingen nemen. Het doel van deze 64 pagina’s tellende studie was om het volgende vast te stellen:

Belangrijkste motivaties

Strategieën voor het selecteren van doelwitten
Technieken gebruikt om in te breken
Verschillen tussen mannen en vrouwen
De doeltreffendheid van afschrikkingsfactoren (bewakingscamera’s, alarmen, enz.)
De resultaten waren op zijn zachtst gezegd interessant. Lees verder om te weten te komen wat de inbrekers te zeggen hebben.
Wat de inbrekers zeggen

 

Ondanks wat de cynici denken, houdt de meerderheid van de inbrekers wel degelijk rekening met de aanwezigheid van veiligheidsafschrikmiddelen – camera’s, alarmen, honden, enzovoort. Dit is geen speculatie, maar de mening van meer dan 400 recidiverende inbrekers. Ongeveer 83% zou de veiligheidssituatie van een woning bekijken alvorens een beslissing te nemen. Met andere woorden, als de beveiliging zwak of onbestaand is, is de kans veel groter dat zij inbreken. Als de veiligheidsmaatregelen sterk en doeltreffend lijken, is de kans groter dat zij naar een gemakkelijker plaats gaan. Kortom, de opportunistische inbreker kiest zijn woning uit op basis van de beveiliging, of het gebrek daaraan.

 

Inbrekers begrijpen huisbeveiliging

Buitencamera’s die net buiten bereik zijn en naar beneden gericht, zijn de beste afschrikmiddelen. Feit is dat de meeste opportunistische inbrekers een beter inzicht in huisbeveiliging hebben dan de meeste huiseigenaren. Ze moeten wel als ze succesvol willen zijn als beroepscriminelen. Als u goedkope en slecht geplaatste bewakingscamera’s hebt (vooral die welke gemakkelijk onklaar te maken of te omzeilen zijn), zal de inbreker daar waarschijnlijk van op de hoogte zijn. Als de beveiliging goed is, zal ongeveer 60% van de inbrekers verder gaan. Degenen die toch besluiten in te breken, weten hoe ze het systeem onklaar moeten maken, of zijn experts in het snel afronden van de klus. Deze types zullen zichzelf indekken en inbreken, zelfs met camera’s en een luid alarm dat vanuit het pand afgaat. Ze hebben een vrij goed idee of ze de klus kunnen klaren voordat er iemand opduikt.

 

Huisbeveiligingslagen

Misschien hebt u in uw eigen buurt wel eens een eeuwig alarm horen afgaan voordat er iemand op onderzoek uitging. Inbrekers weten alles van dit ‘gebrek aan belangstelling’. Een professionele boef is meestal in minder dan 12 minuten binnen en buiten, en vaak al eerder.

Het goede nieuws is dat uw woning veel minder snel een doelwit zal zijn als uw beveiligingsinstallatie duidelijk en van goede kwaliteit is. Huisbeveiligingscamera’s alleen helpen niet veel. Maar als ze deel uitmaken van een breder beveiligingssysteem zijn ze veel afschrikwekkender. Bijvoorbeeld, uw woning heeft zichtbare beveiligingscamera’s, een alarm, en misschien bewegings-geactiveerde beveiligingsverlichting. Wanneer u uw huis in lagen beschermt, hebt u een veel betere verdediging.

 

securitythuis nl

 

De gedachten van inbrekers begrijpen

Volgens het bovenstaande onderzoek zijn er opmerkelijke verschillen in de beweegredenen van mannelijke en vrouwelijke inbrekers. Zo denken mannen over het algemeen meer na over hun inbraak dan vrouwen. Zij wegen zelfs de kansen af bij spontane inbraken, terwijl vrouwen de neiging hebben gewoon naar binnen te gaan en er het beste van te hopen. Een ander punt is dat vrouwen hun misdaden het liefst midden of laat in de middag plegen. Mannen geven de voorkeur aan later op de avond, bij voorkeur wanneer er niemand thuis is. Thuisbeveiligingscamera’s met goed nachtzicht zijn daarom van cruciaal belang. Meer dan 70% van de vrouwelijke inbrekers verslaafd is en dat is hun belangrijkste motivatie – een misdaad uit wanhoop. Bij mannen draait alles om geld.

Kortom, een huisbewakingssysteem is een goed afschrikmiddel. Als het goed is ingesteld, zal het criminaliteit afschrikken, of op zijn minst registreren tot het punt waarop de crimineel het systeem uitschakelt. Als u cloud (internet) opslag heeft, kan de inbreker er vandoor gaan met de camera, maar hij kan niet wegkomen met de beelden. Onthoud dat huisbeveiligingscamera’s een krachtiger afschrikmiddel zijn wanneer ze deel uitmaken van uw totale beveiligingslaag en niet uw enige hoop op verdediging zijn.

https://www.securitythuis.nl/