Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Dienstverlening

Makkelijke tips om snel energie te besparen

Als er één woord is dat iedereen nu wel genoeg gehoord heeft de afgelopen tijd is het ‘energiecrisis’. Nee, het is niemand in Brabant ontgaan dat elektriciteit duurder en duurder wordt en dat net nu we in een koude winter zitten. Overal zie je dus tips en trucjes om energiekosten te besparen. Maar niet iedereen heeft het geld om een elektricien breda uit te slepen om dan een nieuwe CV-ketel te installeren, en wachtrijen om dubbele ramen te laten plaatsen laten je wachten tot juli. Hier zijn in de tussentijd gelukkig een paar snelle trucjes om energie te besparen in huis…

Hergebruik warmte van het koken

Deze eerste truc is een oud gebruik dat vroeger al tijdens gure winters voor wat comfort zorgde. Heb jij net groenten of iets dergelijks gekookt, wat doe jij dan met het water waarin je dat gekookt hebt? Is jouw antwoord dat je het in de gootsteen giet; dan ben je helaas gewoon geld weg aan het spoelen. Overweeg eens dat water in een kruik te gieten en leg die kruik dan onder je warme dekens in bed. Meestal wil je de verwarming in je kamer aanzetten om geen kou te vatten ‘s nachts, maar nu maakt die kruik met hergebruikte energie jouw bed al heerlijk warm en hoef jij dus geen geld meer weg te gooien om heerlijk te slapen. De kruik hoeft natuurlijk niet per sé in je bed, je kan ook lekker een kruik onder je trui houden terwijl je in je werkkamer zit of in de woonkamer. Deze tip kan in elke kamer van je huis kosten besparen!

Slimmer aan je licht komen

Veel energie wordt in warme gestoken, maar lampen rond je huis laten de teller ook oplopen en moeten zeker niet vergeten worden als jij je energiekosten wilt verlagen. De makkelijkste tip is gebruik maken van het daglicht dat gratis door de ramen naar binnen valt, maar het is begrijpelijk dat niet iedereen zin heeft om de rest van de avond bij kaarslicht te zitten. Geen zorgen, je mag zeker nog lampen gebruiken, maar denk goed na over welke lampen. Oude lampjes gebruiken meer energie dan nieuwe, betere lampjes. Haal een elektricien breda uit en vraag of ze in jouw huis de verspillende lampjes kunnen vervangen. Het is goedkoop en snel geregeld, en je zult zien dat je binnen een mum van tijd je investering terug hebt.