Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Is het mogelijk een bestelbus te huren zonder borg?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: nee. Toch krijgen veel bedrijven deze vraag bijna dagelijks. Waarom dit niet kan leest u hier.

Schadevrij

Wilt u een bestelbus huren zonder borg. Dan kan dat niet bij de meeste verhuurbedrijven. Maar waarom moet u een borg betalen bij het huren van een bestelwagen of een personenbusje dat u kilometervrij wilt huren? Door een waarborg te rekenen, hopen verhuurbedrijven dat u zuiniger om gaat met het huren van de bestelwagen. Dit ziet u ook vaak bij een vakantiehuisje of appartement dat u huurt. U betaalt borg voor een waardevol product en indien er dingen kapot gaan of er schade is, wordt dit verrekend met uw borg. Is dit niet het geval en levert u het personenbusje dat u kilometervrij wilt huren gewoon weer netjes in, dan krijg u de borg terug. Net zo eerlijk toch?

Verzekering huurauto

Een andere veelgestelde vraag gaat over de verzekering van het huren van een bestelwagen. Vaak denken mensen dat een bestelbus die u wilt huren goed verzekerd is. Dit is natuurlijk ook het geval, maar niet alle schade wordt door de verzekering van de verhuurder betaald. De verhuurder betaalt namelijk altijd een eigen risico per schade. Deze wordt dan aan de huurder doorbelast. Het voordeel is wel dat u nooit meer kwijt bent dan uw eigen risico of de borg die u dient te betalen. Ook al heeft u duizenden euro’s aan schade gereden aan de gehuurde bus.

Ontdek de hoogte van de borg

Hoeveel borg moet u betalen als u een bestelbus gaat huren? Indien u het personenbusje kilometervrij gaat huren, betaalt u bij het ophalen de totale huurprijs en de borg. De borg die u betaalt verschilt per verhuurbedrijf. Bij Blue Rent a Car is dit € 250,-. Tevens heeft u daar een eigen risico van € 1500,- en kunt u deze verlagen naar € 500,- door € 12,50 extra per dag te betalen.