Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Het kopen van een kinderwagen vereist kennis

Hoe een kinderwagen te kopen

De juiste kinderwagen kan het verschil maken in het gemak en de toegankelijkheid van uw dagelijks leven met uw baby – van die wandeling in het park tot die wandeling door het winkelcentrum. Hier vindt u uitgebreide informatie over de verschillende soorten kinderwagens, zodat u de kinderwagen kunt kiezen die het meest geschikt is voor uw gezin.

Er zijn enkele basistypen kinderwagens zoals:

1. Grote kinderwagen
2. Lichtgewicht of paraplu kinderwagen
3. Jogging kinderwagen
4. Dubbele kinderwagen

Ad 1. Grote kinderwagen

Als je wilt investeren in een kinderwagen waarmee je je baby tot in de peuterjaren kunt vervoeren, hoef je niet verder te kijken dan een grote kinderwagen. Deze kinderwagens zijn groter, robuuster en meestal duurzamer en zijn de standaardoptie. Bovendien zijn veel modellen uitgerust met een hele reeks functies die niet alleen het rijden van de baby een plezier maken, maar ook uw leven gemakkelijker maken.

Een grote kinderwagen, zoals de nuna kinderwagen voldoet aan alle basisvereisten en biedt handige toeters en bellen, die meestal omvatten:

– brede, comfortabele, goed gevoerde zitting
– diepe rugleuning
-optie om het zitje naar voren of naar achteren gericht te monteren
-mogelijkheid om een autostoeltje te bevestigen
-converteerbaar ontwerp dat meegroeit met de baby, van pasgeborene gebruik met autostoeltje (of optionele bassinet, in sommige gevallen) tot peuter gebruik
-uitbreidbare zonnekappen
-stevige banden met goede vering om schokken op te vangen
-ruime mand voor opslag
-telescopisch stuur (vooral handig als de ene ouder lang is en de andere tenger)
-handige extra’s, zoals een bekerhouder of snackbakje

Ad. 2. Lichtgewicht of paraplukinderwagen

Een lichtgewicht kinderwagen weegt vaak minder dan 15 pond en is ontworpen met het oog op draagbaarheid (sommige modellen hebben zelfs een schouderriem).
Deze modellen zijn gemakkelijk op te vouwen, zodat je ze gemakkelijk in de kofferbak kunt opbergen of mee kunt nemen in het vliegtuig, de bus of de trein.
Veel lichtgewicht kinderwagens zijn nog steeds uitgerust met handige functies, zoals een gedeeltelijk verstelbare zitting, een uitklapbare zonnekap, een opbergmand en een ingebouwde bekerhouder of snackbak.

Ad. 3. Joggingkinderwagen

Joggingkinderwagens hebben meestal grotere, stevigere wielen en een betere vering om hobbels en afwisselend terrein goed te kunnen nemen.
De Voordelen van een joggingkinderwagen zijn:

-superieure vering kunt u wandelen, joggen of wandelen en baby in comfort te houden, terwijl op en naast het pad.
-veel joggingkinderwagens hebben een voorwiel dat kan draaien (voor flexibiliteit) of vast kan worden gezet (voor stabiliteit bij hogere snelheden).
-afhankelijk van het model zijn andere voordelen compatibel met een autostoeltje (voor gebruik van pasgeborene tot peuterfase), diepe verstelbare stoelen, telescopische handgrepen en ruime opbergmanden. Een handrem, een vijfpuntsgordel en een polsriem zijn belangrijke veiligheidskenmerken, dus ga niet joggen met een kinderwagen die hier niet over beschikt.

ad. 4. Dubbele kinderwagen

Als je een tweeling op sleeptouw hebt – of een peuter die er nog niet klaar voor is om de kinderwagen op te geven – dan is een dubbele kinderwagen de juiste keuze. Dubbele kinderwagens zijn er in twee vormen: tandem, waarbij het ene kind achter het andere zit, of zij-aan-zij.

Voordelen van een dubbele kinderwagen:

– met meerdere kinderen kun je met deze optie snel met slechts één wandelwagen uit de voeten.
-voldoende opbergruimte.

Er zijn ook kinderwagens die u kunt meenemen als u op resi gaan. Ze zijn makkelijk op te vouwen en in de kofferbak op te slaan. Wilt u ook zo een kinderwagen hebben, probeer dan de bugaboo kinderwagen.

kinderwagen