Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Duurzaam reizen: hoe je een positieve impact kunt hebben op het milieu

Duurzaam reizen: hoe je een positieve impact kunt hebben op het milieu

Het maken van verantwoorde en milieuvriendelijke keuzes wordt steeds belangrijker. Ook wanneer je reist, is het belangrijk om weloverwogen keuzes te maken. Betere keuzes maken je ecologische voetafdruk minder. Je ecologische voetafdruk is de hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen die je verbruikt en hoeveel afval je produceert met de consumptie van natuurlijke hulpbronnen.

In deze blog helpen we je om betere keuzes te maken wanneer je reist. Zo zorg je voor de lokale gemeenschappen tijdens je reis en zorg je ook beter voor het milieu. Deze blog bevat drie tips die je helpen om te starten met duurzamer reizen.

 

  1. Gebruik milieuvriendelijke reisproducten

Insectenspray, tekentang, zonnebrand en aftersun lotion zijn allemaal producten die je niet kunt missen wanneer je op reis bent. Maar wist je dat heel veel van deze reisproducten slecht zijn voor het milieu? Bijvoorbeeld zonnebrand en insectenspray kunnen stoffen bevatten die de natuur beschadigen. 

Wanneer mensen op reis gaan nemen ze meestal veel verpakkingen mee. Het grootste deel is gemaakt van plastic. Het is schadelijk als deze plastic verpakking in de natuur terecht komt. Koop dus in plaats van plastic verpakte producten, andere reisproducten gemaakt van gerecyclede materialen of bijvoorbeeld van suikerriet. Op www.careplus-shop.nl kun je milieuvriendelijke producten kopen.

 

  1. Steun duurzame accommodaties en lokale ondernemers

Duurzame accommodaties zijn accommodaties die bijvoorbeeld duurzame energiebronnen gebruiken, recyclen van gebruikte producten en ze gebruiken vaak biologisch verantwoorde materialen in de kamers. 

Het steunen van lokale ondernemers is misschien wel een van de mooiste dingen om te doen. Je geeft een boost aan de lokale economie en je kunt de lokale cultuur en tradities van dichtbij meemaken. Tips voor het vinden van deze locaties:

  • Plan niet alles vooruit, vraag aan de locals waar je het beste kan overnachten, eten en winkelen.

  • Gebruik apps en websites die duurzaam toerisme ondersteunen, dit kun je herkennen aan keurmerken zoals Travelife en Green Key.

 

  1. Vermijd korteafstandsvluchten

Wist je dat vluchten van twee of drie uur veel meer CO₂ uitstoten per passagier. Dit komt doordat het meest CO₂ wordt verbruikt tijdens het opstijgen en dalen. Kies dus voor kortere afstanden voor andere vervoersopties zoals de auto, trein, of bus. tegenwoordig zijn er veel meer gebieden beschikbaar met de trein en bus en de reisduur is vaak ook minder lang dan vroeger. 

Denk aan deze tips voordat je je volgende bestemming boekt! Zo zorg je beter voor het milieu en wordt het normaal om betere keuzes te maken.

 

http://www.careplus-shop.nl/