Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Drie verschillende soorten rollators

Merkt u dat het lopen niet meer zo makkelijk gaat, doordat u stabiliteit verliest? Dan is een rollator een goede oplossing om te blijven wandelen. Er zijn veel verschillende soorten rollators, zoals lichtgewicht, dubbel opvouwbaar of een rollator XL. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten? Lees verder en kom erachter wat bij u past!

Lichtgewicht 

Een lichtgewicht rollator is een goede optie voor u als u merkt dat u niet zoveel kracht meer hebt. Deze rollator is gemaakt van aluminium of carbon, waardoor ze extra licht zijn. Hierdoor is het duwen van de rollator minder zwaar en hebt u niet zoveel kracht nodig. Daarnaast zijn deze lichtgewicht rollators opvouwbaar. Er bestaan twee verschillende soorten. Bij een verticale opbouwbare rollator wordt de zitting omhoog geklapt en de wielen naar achter. De horizontale opbouwbare variant is makkelijk in een handeling inklapbaar. 

Rollator XL

Is een lichtgewicht rollator niet wat voor u, omdat deze niet voldoende stabiliteit biedt? Dan is de XL-variant een betere optie voor u. dit model is speciaal ontworpen voor mensen die wat langer en zwaarder zijn dan gemiddeld. De handvat hoogte zit dan ook aanzienlijk hoger dan de gemiddelde rollator. Daarnaast hebben deze rollators een brede zitting en een hoger gebruikersgewicht. 

Dubbel opvouwbaar 

Bijna alle rollators zijn opvouwbaar, maar vaak is dit niet compact genoeg als u deze wilt meenemen in de auto of op vakantie. Bij de dubbel opvouwbare variant is dit geen probleem. Deze kunt u eest dichtvouwen en daarna nog een keer inklappen. Ideaal dus als u de rollator mee wilt nemen.

Thuiszorgwinkel 

Denkt u dat een van deze drie varianten iets voor u is? Neem dan een kijkje op de website van thuiszorgwinkel voor de mogelijkheden. Ze hebben een enorm assortiment aan rollators, dus er zit er altijd een bij voor u! Wilt u zich graag meer informatie? Neem dan telefonisch contact op en laat u adviseren.

 

https://thuiszorgwinkel.nl/