Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

Drie opties bij het onderhandelen over de VSO

Drie opties bij het onderhandelen over de VSO

Ga je binnenkort weg bij jouw huidige werkgever? Dan is het verstandig om een vaststellingsovereenkomst te sluiten. Als je het niet eens bent met je ontslag of de voorwaarden dan kan je het ontslag aanvechten of onderhandelen over betere voorwaarden. Als dit het geval is, moet je nooit een vaststellingsovereenkomst tekenen. Je kan in deze situatie kiezen om het zelf aan te vechten of om dit samen met een advocaat te doen. Ben je benieuwd welke drie mogelijkheden er zijn? Lees dan verder!

 

De VSO zelf regelen

Je kan ervoor kiezen om zelf te gaan onderhandelen over de voorwaarden. In deze situatie kan je een advocaat vragen om gratis jouw WW-rechten te checken. Het is dan aan jou om de juridische correctheid van het voorstel te checken. Ook het verdere contact en de onderhandeling moet je dan zelf doen. 

 

Regel de VSO samen met een advocaat

Als je een advocaat in de arm neemt helpt diegene jou bij het checken van jouw WW-rechten. Ook checkt de advocaat de juridische correctheid en de redelijkheid van het voorstel. Vervolgens geeft hij jou een telefonisch advies. Hierna is het jouw taak om te onderhandelen over betere voorwaarden. 

 

Laat het over aan een arbeidsrechtadvocaat 

Als je zelf liever niet onderhandeld over de voorwaarden kan je het geheel uitbesteden aan een advocaat. De advocaat checkt dan niet alleen jouw rechten, maar geeft ook advies. Dit advies voert de advocaat vervolgens uit en daarna volgt de onderhandeling. Tot slot regelt hij de juridische kosten bij de werkgever. 

 

Neem contact op

Wil je er zeker van zijn dat de VSO goed geregeld is? Neem dan een kijkje op de website van Hanzeadvocaat en ontdek wat ze voor jou kunnen doen. Heb je vragen over jouw WW-rechten? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

 

https://hanzeadvocaat.nl/