Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Dieren

Die irritante muggen: hoe kom je er vanaf?

Muggen, wie verfoeit die kleine zoemende insecten niet die om je oren zoemen en zorgen voor jeukende bulten? Hoewel het heel nuttige insecten zijn die hun plaats hebben in de voedselketen, hebben we ze liever niet in onze directe omgeving. Niet alleen vanwege de eerder genoemde vervelende eigenschappen van de beestjes, maar ook omdat ze vervelende ziektes met zich mee kunnen brengen zoals chikungunya, zika of dengue. Gelukkig hebben we in Nederland nog niet veel met die ziektes te maken gehad, maar met de verandering van het klimaat met langere en warmere zomers en mildere winters zou dat in de toekomst best kunnen gaan veranderen. Exotische muggen zoals de tijgermug komen nu al voor in Zuid-Europa.

Klimaatverandering

Door de verandering van het klimaat komen de eitjes van de muggen eerder in het seizoen uit en krijgen we er ook steeds meer. Een voorbeeld is de Afsluitdijk, waar eind april al grote zwermen dansmuggen te vinden waren. Deze soort muggen steekt niet, maar ze zijn wel hinderlijk. Een ritje over de afsluitdijk en je auto zit vol. Gelukkig blijft het in Nederland nog bij overlast en hebben we (nog) geen muggen die ziektes overbrengen.

Wat te doen tegen muggenoverlast?

Een vrouwtjesmug kan van één bloedmaaltijd zo’n honderd eitjes leggen. Maar die eitjes legt de mug in water. Dus: hoe minder stilstaand water in de buurt, hoe minder muggen. Probeer daarom altijd om stilstaand water te voorkomen. Zorg dat u geen emmers of potjes buiten hebt staan waar water in kan blijven staan.
Verder kunt u horren plaatsen om de beestjes buiten te houden. En als u op een lome zomeravond buiten zit, is het goed om wat fakkels aan te steken. Maar behalve deze maatregelen, kunt u voor muggen verjagen ook een kijkje nemen op de website van Insect Free. Dit merk heeft doeltreffende middelen om muggen te verjagen, maar ook andere insecten, zoals mieren, vliegen en wespen. Want ook deze insecten kunnen voor behoorlijke overlast zorgen.

Wilt u de muggen verjagen die de heerlijke zomeravonden verpesten en u uit uw slaap houden? En wilt u ook af van andere insecten die u storen, zoals de mieren die het gemunt hebben op uw suikerpot of de wespen die in uw koele glas bier duiken waar u zich net zo op had verheugd, raadpleeg Insect Free. Met deze producten bent u snel van de overlast af.