Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Meubels

Deel je slaapkamer slim in met een bed met opbergruimte

Een slimme indeling van je slaapkamer

Boxsprings, waterbedden, hoogslapers, twijfelaars.. er bestaan erg veel verschillende soorten bedden. Vreemd genoeg wordt de keuze opeens een stuk kleiner als het gaat om een bed met opbergruimte. En dat is best vreemd, want veel mensen kunnen wel wat extra opbergruimte gebruiken. Zeker voor diegenen die erg efficiënt willen omgaan met de beschikbare ruimte in hun woning is een bed met opbergruimte één van de eerste zaken om te overwegen.

Meer opbergruimte

Wellicht denk je bij het slim inrichten van je slaapkamer al snel aan de indeling van bestaande meubels zoals kasten, stoelen en mogelijk een bureau. Dat het bed zelf meer kan bieden dan alleen slaapcomfort wordt vaak vergeten. Dat is hartstikke zonde, want die extra’s vierkante meters kunnen nu juist een uitkomst zijn als het gaat om het opbergen van je spullen. Bedtextiel ligt daarbij natuurlijk het meest voor de hand: denk aan lakens, kussenslopen en matrashoezen. Gaat het om een kinderkamer? Dan is het een ideale plek voor bijvoorbeeld speelgoed. Zo zijn er talloze mogelijkheden te bedenken om de ruimte op een goede manier te benutten.

Alleen praktisch?

Hartstikke handig, die extra bergplaats voor al je dierbare spullen. Maar wist je dat een bed met opbergruimte ook een echte eyecatcher kan zijn voor je slaapkamer? Zo bestaan er bedden die voorzien zijn van laden met een mooie, strakke afwerking en op dezelfde manier gestoffeerd zijn als de rest van het bed. Ben je geen fan van laden en wil je je berging liever zo onopvallend mogelijk houden? In dat geval zijn er bedden beschikbaar die volledig zijn afgesloten aan de voor- en zijkant. De ruimte wordt dan toegankelijk door het omhoog tillen van de lattenbodem.

Andere opties

Natuurlijk is een bed met opbergruimte niet het enige alternatief om je slaapkamer op een slimme manier in te delen. Zo zijn er namelijk bedden die je in één beweging kunt opklappen tegen de muur en met hetzelfde gemak weer terug plaats op de grond zodra het tijd is om te gaan slapen. Ook een slaapbank kan nog steeds superhandig zijn als je overdag nog wat zitruimte wilt op je slaapkamer.

Conclusie

Van alle mogelijkheden is een bed met opbergruimte nog steeds onze favoriet. Voor wie de uitstraling en het comfort wil van een normaal bed en toch een nette, opgeruimde slaapkamer wenst is zo’n bed eigenlijk een must-have. De noodzaak om onder je bed te stofzuigen is daarmee ook direct verleden tijd. Wel zo handig! Zelf hebben wij uiteindelijk gekozen voor een 180×200 bed. Welke afmeting kies jij?