Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Beauty en verzorging

De voordelen van minerale make-up

Minerale make-up is hot. Gemaakt met natuurlijke ingrediënten van moeder aarde en dit verwerkt in je make-up. Dat wil toch iedereen? Natuurlijke ingrediënten is de trend, niet alleen in make-up, maar ook in je andere verzorgingsproducten zoals Bepanthen creme kopen. Ook voeding staat hoog op ons verlanglijstje als het gaat om natuurlijk. Maar wat is minerale make-up nu eigenlijk precies, wat zijn de voordelen en is het echt zoveel beter?

Wat is het precies?

Minerale make-up kan worden samengesteld met ingrediënten als titaniumdioxide, zinkoxide, mica, ijzeroxiden en talk. Deze mineralen zijn niet irriterend voor de huid en bieden een natuurlijke bescherming tegen de zon als ze goed worden aangebracht. Ze hebben ook antioxiderende eigenschappen die helpen beschermen tegen milieuschade en huidveroudering. Minerale make-up is meestal vrij van conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen en andere chemicaliën die in traditionele make-up producten voorkomen. Dit maakt ze ideaal voor mensen met een gevoelige of allergiegevoelige huid die geen conventionele make-up kunnen dragen.

Een ander voordeel van minerale make-up is de langdurige dekking. Het voelt licht aan op de huid en verstopt de poriën niet en veroorzaakt geen breuken in tegenstelling tot traditionele make-up. Het geeft ook een natuurlijker en gelijkmatiger resultaat dan gewone make-up, zolang het correct wordt aangebracht.

Wat zijn de voordelen?

Minerale make-up heeft vele voordelen. Ten eerste biedt het een natuurlijke bescherming tegen de zon die uw huid niet irriteert. Minerale make-up biedt ook een betere dekking dan andere soorten make-up en blijft de hele dag zitten zonder dat u het opnieuw hoeft aan te brengen. Bovendien verstopt minerale make-up de poriën niet en kan het na verloop van tijd acne-uitbraken helpen verminderen doordat uw huid beter kan ademen dan bij traditionele make-up producten. Ten slotte bevat dit type cosmetica geen agressieve chemicaliën die op lange termijn schadelijk kunnen zijn voor je huid.